Houseparty ponúka odmenu 800 000 libier za dôkaz o sabotáži v prípade, že aplikácia bola napadnutá

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Je to nevyhnutný videorozhovor aplikácie pre mnohých znudených Brtisov uprostred koronavírus lockdown, no včera Houseparty zasiahli fámy, že bola hacknutá.



Povesti naznačovali, že Houseparty bola zodpovedná za účty na PayPal, Netflix a Spotify je napadnutý.



Houseparty tieto fámy dôrazne popiera a tweetovala, že nenašla „žiadne dôkazy“ o porušení údajov.



Hovorkyňa vysvetlila: Nenašli sme žiadne dôkazy, ktoré by naznačovali prepojenie medzi Houseparty a kompromismi iných nesúvisiacich účtov.

„Vo všeobecnosti odporúčame všetkým používateľom, aby si pri vytváraní online účtov na akejkoľvek platforme zvolili silné heslá.

„Pre každý účet používajte jedinečné heslo a namiesto používania krátkych a jednoduchých hesiel používajte generátor hesiel alebo správcu hesiel na sledovanie hesiel.



Teraz Epic Games, vývojár za populárnou aplikáciou, ponúka odmenu 1 milión dolárov (810 750 libier) za dôkaz, že aplikácia bola obeťou komerčnej osočovacej kampane.

Tweetol: Skúmame náznaky, že nedávne hackerské fámy boli šírené platenou komerčnou osočujúcou kampaňou s cieľom poškodiť Houseparty.



Aplikácia na domácu párty

Ponúkame odmenu 1 000 000 USD za prvého jednotlivca, ktorý poskytne dôkaz o takejto kampani na adresu bounty@houseparty.com.

Zatiaľ čo Houseparty tvrdo popiera tvrdenia, že vinila hacknutie účtov, aplikácia nie je bez rizík.

Britská charitatívna organizácia Internet Matters varovala pred skrytými nebezpečenstvami aplikácie, najmä pre mladých používateľov.

Aplikácia na domácu párty (Obrázok: Houseparty)

Domáca párty

Vysvetľuje: Aj keď je aplikácia relatívne bezpečná, pretože používatelia môžu vytvárať „miestnosti“ a vybrať si iba konkrétne mená ľudí, s ktorými sa budú rozprávať, ak dieťa „nezamkne“ svoju chatovaciu miestnosť a nezvolí súkromné ​​nastavenia, ostatní môžu vstúpiť do videorozhovor.

Obsah videí sa tiež nekontroluje, čo znamená, že existuje možnosť zobrazenia nevhodného obsahu.

Internet Matters dodal: Najväčším rizikom je komunikácia s ľuďmi, ktorých deti dobre nepoznajú, sexting, zdieľanie obrázkov a snímok obrazovky a trávenie príliš veľa času na virtuálnych stretnutiach.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: