Recenzia PlayStation 4 Pro: Inovácia strednej generácie od Sony je herná sila

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Podobne ako nedávno inovovaný Microsoft Xbox One S , PlayStation 4 Pro spoločnosť Sony ponúka veľkú hardvérovú aktualizáciu strednej generácie svojho vlajkového herného zariadenia.

Schopný hrať existujúce PS4 hry, vďaka pokročilejšiemu GPU a procesoru je vylepšená konzola schopná vykresľovať podporné hry v rozlíšení 4K.

O niečo vyšší a s ďalšou šikmou vrstvou navrchu pôvodného známeho dizajnu je citeľne ťažší, hlavne kvôli požadovanému väčšiemu zdroju napájania a jeho výkonnejším komponentom pod kapotou. Na prednej strane sú tiež tlačidlá fyzického napájania a vysúvania disku namiesto dotykových zón na pôvodnom modeli.



nová súprava everton 2014

Je oveľa objemnejší ako jeho predchodca (Obrázok: Bloomberg cez Getty Images)



Na zadnej strane je vítaný návrat optického zvukového výstupného konektora, ktorý bol na PS4 Slim vyradený, zatiaľ čo na zadnej strane zariadenia je ďalší port USB 3.0 na vrchu páru na prednej strane, čo by malo veci trochu zjednodušiť. prehľadnejšie a pohodlnejšie pri montáži a Headset PlayStation VR .

Sú to útroby Pro, ktoré sú tu samozrejme najdôležitejšie, a sú to, čo posúva konzolu do sfér výkonu ekvivalentného špičkovým herným počítačom.

Je tu rýchlejší osemjadrový procesor; 1 TB pevný disk; a 8 GB RAM, a čo je najdôležitejšie, 4,2-teraflopový grafický procesor AMD Polaris, ktorý je dvakrát rýchlejší ako pôvodný PS4.



Po pravde, možnosti rozlíšenia 4K Pro neponúkajú najvýraznejšie zlepšenie v oblasti grafiky – najvýraznejšie rozdiely pri hraní optimalizovaných hier zvyčajne prichádzajú so zlepšenými snímkovými frekvenciami vďaka výkonnejšiemu GPU.

Je to evidentné najmä pri hraní opravenej verzie Rise of The Tomb Raider rýchlosťou 60 snímok za sekundu, ktorá skutočne ťaží z pridanej plynulosti animácií, čím sa do akcie pridáva ďalšia úroveň strašidelnej reálnosti (zaujímavé je, že máte len možnosť hrať pri 30 fps pri hraní hry v 4K).

Ďalšou veľkou výhodou je širšia farebná škála a podpora HDR, čo je opäť skutočná stopa pri hraní Tomb Raidera, ale ešte zreteľnejšia pri hraní hry Infamous First Light, ktorá pozitívne oslňuje zmenami slnečného svetla v daždivom Seattli, ktorý je realistický. a skutočne pôsobivé.

Rise of the Tomb Raider vyzerá na Pro



Keď sa spojí so slušným televízorom kompatibilným s HDR (v mojom prípade Panasonic DX802 pre túto recenziu), je to práve táto úroveň pridaného popu, ktorá občas určitým spôsobom povyšuje Pro nad špičkový počítač pre vizuálne vzrušenie.

Aj keď môže byť toto zariadenie právom vyhlásené za hernú veľmoc, následne je sklamaním vidieť, že je pre divákov filmov trochu pozadu. Aj keď ponúka aplikácie na streamovanie 4K videa ako napr Netflix a YouTube , na rozdiel od Xbox One S nepochváli sa podporou Ultra HD Blu-ray, namiesto toho má bežný prehrávač HD Blu-ray diskov – čo je vzhľadom na to neuspokojivé prekvapenie aj záhada. Sony podklad pre formát.

PS4 Pro

Chýbajúca podpora 4K Blu-ray je sklamaním



V súčasnosti existuje len relatívne malá skupina podporných hier pre PS4 Pro pri uvedení na trh a ak už máte PS4 - a v tomto bode ju bude mať väčšina sebaúctyhodných hráčov - PS4 Pro nie je jednoduché odporúčanie. To platí najmä vtedy, ak momentálne nemáte alebo neplánujete kúpiť 4K HDR televízor, aby ste mohli využívať jeho hlavné výhody.

Pre každého, kto doteraz vydržal na konzole Sony, je rozhodnutie o niečo jasnejšie – je to najlepšia a najvýkonnejšia konzola. Dúfame však, že vývojári budú mať dostatočnú podporu pre schopnosti Pro, vďaka čomu si ho budú musieť kúpiť všetci ostatní.

Cena: 349 £

Najnovšie herné recenzie
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: