Choď nabok, Jason Statham! Pozrite si, ako tento ROBOT prekonal výzvu uzáveru fliaš

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Od Jason Statham Mariah Carey, najneskôr tento mesiac si to vyskúšalo mnoho celebrít vírusový trend - Bottle Cap Challenge.



Výzva vidí ľudí, ktorí sa pokúšajú zraziť uvoľnené viečko z vrchu fľaše pomocou kruhového kopu.



Aj keď to môže znieť celkom priamočiaro, v praxi to vyžaduje prekvapivú dávku zručnosti.



Teraz, a robota vyskúšal Bottle Cap Challenge s pomocou výskumníkov z MIT’s Computer Science & Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL).

Robot vyskúšal Bottle Cap Challenge s pomocou výskumníkov z MIT’s Computer Science & Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) (Obrázok: MIT/CSAIL)

Robot, nazývaný Baxter, je navrhnutý tak, aby odrážal pohyby svalov, ktoré vykonáva človek, pozorovaním bicepsu.



Baxterovi chýbajú nohy, čo znamená, že nanešťastie nemôže robiť kopačky, ale namiesto toho šikovne stiahne uzáver fľaše pomocou robotickej ruky.

Na videu je možné vidieť výskumníka Josepha DelPreta, ktorý má na rukách malé senzory, zatiaľ čo robot stojí oproti nemu.



Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Roboty

Keď pán DelPreto zdvihne ruku, senzory zaznamenajú vypálenie neurónov. Tieto informácie sa potom prenesú do Baxterovho algoritmu, čo umožní robotovi napodobniť pohyb.

Daniela Rus, riaditeľka CSAIL vysvetlila: Používanie svalových signálov na komunikáciu takmer robí z robota rozšírenie vás samých, ktoré môžete plynule ovládať.

Aj keď je Bottle Cap Challenge jednoducho zábavná, toto zrkadlenie pohybu by mohlo mať v budúcnosti dôležité využitie.

Podľa pána DelPreta by Baxter mohol pomôcť pri výrobe a stavebných nastaveniach alebo dokonca ako asistent v domácnosti.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: