Recenzia Nokia Steel HR

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ak počítate kalórie alebo si len chcete dávať pozor na svoje zdravie vo všeobecnosti, je tu niečo, čo naozaj potrebujete vedieť ako prvé.



Aký aktívny si naozaj? Pretože za všetky body, synchronizácie a kroky, ktoré počítate, ak neviete, koľko energie spaľujete, môžete byť v šoku, keď sa ráno pozriete na váhu.



Ale bez sledovania vášho srdcového tepu je neuveriteľne ťažké odhadnúť vaše denné spálené kalórie s akoukoľvek presnosťou.



Rozdiel medzi „odhadovanými“ a „zaznamenanými“ kalóriami môže byť obrovský – verte mi, videl som rozdiel s tým istým sledovacím zariadením na rovnakej jazde na bicykli s monitorom srdcového tepu a bez neho.

Čo nás privádza k Nokia Steel HR.

Toto zariadenie, ktoré je dostupné už viac ako rok, ponúka niečo, čo je na trhu takmer jedinečné – neustále zapnutý monitor srdcového tepu, počítadlo krokov, monitor spánku a ďalšie, ktoré vyzerajú dostatočne elegantne na nosenie na svadbe a zároveň. zvládne niekoľko kôl bazéna.



Ale pri 149,74 £, určite to nevyjde lacno. Môže to teda prežiť ten humbuk? Chcel som to zistiť.

Recenzia Nokia Steel HR:

  • Produkt – inteligentné hodinky
  • Značka - Nokia
  • Cena - 149,74 £
  • Vydanie - 2017

Nokia Steel HR: Vyzerá

Vyzerá to veľmi sofistikovane na sledovanie aktivity - alebo si to aspoň myslíme!



Recenzoval som ružovo-zlatú verziu s čiernym silikónovým remienkom.

Čierna tvár znamenala, že digitálna obrazovka v hornej časti bola diskrétna - vyzerá to ako hodinky, ak vôbec niečo -, ale stále je ľahko čitateľná.

Je to rozhodne nóbl, nosiť ho s košeľou a sakom na kamarátkine narodeniny vyzeralo ako doma v inteligentnej spoločnosti.

Menšie ako súčasný trend pre pánske hodinky, pár ľudí malo pocit, že sú vhodnejšie pre ženy ako pre mužov - ale hlavný komentár, ktorý som dostal, bol, že vyzerajú dobre.

Môžu ho nosiť muži aj ženy

A je tu aj väčšia, 40 mm verzia s oceľovým rámom, ktorý vyzerá viac – teda – mužne, ak vás to znepokojuje.

Hodinky sú o niečo hrubšie ako štandardné hodinky, ale zakrivená zadná strana znamená, že to nie je také zrejmé, keď sú nasadené.

Nokia Steel HR: Nastavenie

Musíte si stiahnuť bezplatnú aplikáciu Nokia Health Mate a prepojiť ju so svojimi hodinkami cez BlueTooth, ale keď to urobíte, všetko ostatné je jednoduché.

O pár minút neskôr – a po vyplnení niektorých údajov o mojom veku, pohlaví, výške a váhe – hodinky automaticky nastavili správny čas, zatiaľ čo aplikácia analyzovala všetky namerané hodnoty prispôsobené pre mňa.

Bol som pripravený ísť.

Toto je v krabici

Nokia Steel HR: Rozhranie

Existujú dva spôsoby interakcie s hodinkami, cez samotné zariadenie a cez aplikáciu.

Samotné hodinky majú jediné tlačidlo. To vám umožní prechádzať krokmi, tepovou frekvenciou, prejdenou vzdialenosťou a potom skontrolovať budík (ak existuje) a aktuálnu výdrž batérie.

čo znamená 477

V spodnej časti ciferníka je tiež menší ciferník, ktorý ukazuje, koľko krokov ste v daný deň dosiahli (ciele si môžete upraviť prostredníctvom aplikácie).

Všetko je prepojené cez aplikáciu v telefóne

V aplikácii si môžete prezerať svoje čísla, denné ciele, nastaviť budík a spravovať upozornenia z telefónu.

Všetko je to veľmi jasné a každý, kto pozná smartfón, by nemal mať žiadne problémy.

Telefón a hodinky sa synchronizujú pomocou BlueTooth, čo je proces, ktorý funguje jednoducho a efektívne zakaždým, keď som to skúšal.

Prielom dát je skvelý, najmä v aplikácii. Umožní vám vidieť spánok, srdcovú frekvenciu, kroky a ďalšie informácie za deň a zaokrúhlenie nahor za týždeň.

Poskytuje vám tiež najdôležitejšie spálené kalórie za deň, ako aj upozornenia, keď dosiahnete míľniky, dosiahnete a prekonáte ciele, a upozorní vás, keď ste boli neaktívni.

Nokia Steel HR: Batéria

Batéria je celkom slušná

Hodinky sa nabíjajú pomocou priloženej kolísky, ktorá sa zapája do USB portu.

Ale ako dlho batéria vydržala, bola pre mňa veľká otázka – s inými fitness trackermi, ktoré som predtým používal, som potreboval týždenné (v najlepšom prípade) nabíjanie.

Nokia Steel HR ma milo prekvapila, za viac ako mesiac používania sa vybila len na polovicu – vysoko nad udávaných 25 dní.

Nokia Steel HR: Presnosť

Toto je oblasť, z ktorej mám najväčšie obavy: Je srdcová frekvencia presná a presne sleduje aktivity a kroky?

1000 anjelské číslo láska

Ani jedna otázka nebola vyčerpávajúco zodpovedaná.

Rovnako ako u mnohých monitorov srdcovej frekvencie na báze LED, je potrebné, aby bol priliehavý k pokožke, aby ste získali presné údaje.

Voľné nosenie hodiniek malo za následok srdcovú frekvenciu asi o 10 tepov za minútu nižšiu ako pri tesnom nosení.

Vyzerá veľmi sofistikovane

Objavili sa aj otázky týkajúce sa jeho schopnosti vykonávať „aktivity“.

Zatiaľ čo tréning kriketu bol zachytený automaticky a sledovaný (zahrnutá je väčšina športov a typov aktivít, ale nie je tu žiadne nastavenie pre kriket – aj keď si nie som istý, či je to vďaka fínskemu pôvodu spoločnosti Nokia alebo popularite kriketu ako „fitnes“ aktivity ), môj ranný cyklus do práce nebol.

Nie je to nevyhnutne veľký problém, ale vidieť „prekonanú vzdialenosť“ 6 km, keď ste na bicykli prešli 25 km, a nestihnúť cieľ krokov napriek tomu, že ste na bicykli strávili 90 minút, je trochu otravné.

Nokia Steel HR: Pohodlie

Pohodlie v hodinkách, ktoré sú určené na nosenie pred spaním, do kancelárie, k bazénu, je dôležité.

Práve tu vytvára problém potreba nosiť ho blízko pokožky.

Aj keď to nie je nepríjemné, je to tesné. Horšie je, že silikónový remienok zachytával vlhkosť pod mojim zápästím (najmä keď som ho nosil 24 hodín denne).

Silikónový remienok môže spôsobiť niekoľko kožných problémov, ak však nemáte šťastie

Boli tu dva problémy - prvý, zápach. Nedá sa to vyjadriť inak, dokonca aj vrátane každodenného sprchovania v hodinkách, z môjho zápästia určite vychádzal slabý pong.

Po druhé, popruh mi začal robiť problémy s pokožkou. Kombinácia zachytenej vlhkosti (či už z potu alebo sprchy) a pevného priliehania spôsobili, že sa na mojich ryžách okolo remienka objavilo niečo, čo vyzeralo ako ekzém.

Vymenil som zápästia na niekoľko dní, aby som zistil, či sa to vyčistilo, a moje pravé zápästie začalo vykazovať rovnaké príznaky skôr, ako sa ľavé úplne zahojilo.

Teraz váham zvaliť to výlučne na hodinky. Je možné, že moja pokožka je príliš citlivá a iní by nemali problém.

Cieľom je nosiť ho 24 hodín denne

Je tiež možné, že tento problém by úplne odstránil iný remienok (spolu so silikónovými možnosťami sú kožené a tkané).

Nokia Steel HR: Verdikt

Už je to skoro tam.

Schopnosť mať jedny hodinky, ktoré nemusíte vymieňať – cez deň alebo v noci, pracovať alebo hrať – je skvelá.

To, že funguje ako športové hodinky, v telocvični, na bazéne alebo na dráhe, a zároveň vyzerá dobre na večeru, z neho robí triedu samo o sebe.

Najmä preto, že existuje dostatok štýlov na to, aby ste našli ten, ktorý vám vyhovuje, či už pre muža alebo ženu, a výdrž batérie je skvelá.

Údaje sú jasné, komplexné a ľahko porovnateľné. Interakcia so samotnými hodinkami tiež nemôže byť jednoduchšia.

Vôbec to nevyzerá ako športové hodinky

Dve veci mi však bránia v jeho kúpe. Po prvé, monitorovanie aktivity musí byť ostrejšie.

Pomocou nástroja na sledovanie aktivity musíte - dobre sledovať aktivity. V tom mesiaci, čo som ho nosil, malo občasný úspech.

Záruka 6 rokov na elektrospotrebiče

Po druhé, potreba nosiť ho blízko pokožky na presné sledovanie srdcovej frekvencie spôsobila problémy s mojou pokožkou.

Teraz, ak vás nezaujíma tepová frekvencia, nič vám nebráni nosiť ho voľnejšie. To však tiež znamená, že váš počet kalórií je menej presný.

Je to dobré na sledovanie množstva rôznych aktivít

Je tiež možné, že je to niečo, čo súvisí viac s mojou pokožkou ako s dizajnom hodiniek – a iný remienok by tieto problémy okamžite vyriešil.

Momentálne by som však nákup jedného odložil, kým by som si nebol istý, že tieto body sa vyriešia.

Kde kúpiť Nokia Steel HR

Amazon to momentálne má za 169,95 £ - najnižšia cena, ktorú sme mohli nájsť online.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: