Nintendo Switch hands-on: Náš verdikt nad ďalšou konzolou Nintendo, Zelda, Mario, ARMS a ďalšie

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

My v The NEWSAM sme boli medzi prvými ľuďmi na svete, ktorí zažili ďalšiu konzolu Nintendo, tzv Nintendo Switch , na premiérovom podujatí, ktoré sa konalo v piatok v Hammersmith Apollo, a boli sme nadšení.



Získanie praktického zážitku s novou konzolou a mnohými jej hrami z obdobia uvádzania na trh bolo určite potešením, ale našou úlohou je pozerať sa za hranice hluku, a to je presne to, čo urobíme.



Tu je prehľad o samotnej konzole Switch a niektorých jej najdôležitejších hrách – a nakoniec, či si myslíme, že sa to oplatí získať.

Ak si nie ste istí, čo je Nintendo Switch, kedy vyjde a ako ho získať, máme pre vás tu.



Nintendo Switch

Nintendo Switch

Nintendo Switch bude uvedený na trh 3. marca za 279,99 GBP so sivou alebo červenou a modrou Joy-Con

Predtým, než sa pustíme do hry, pozrime sa na samotnú konzolu Nintendo Switch.

Táto hybridná domáca/ručná konzola je skutočná krása a hardvér je tou najlepšou súčasťou prepínača ako celku. Držať ho s pripojeným Joy-Conom je správne; zvyknúť si vôbec netrvá dlho. So 6,2-palcovým dotykovým displejom je klamlivo menší, ako vyzerá na obrázkoch, ale to nie je v žiadnom prípade negatívna vlastnosť.



Má to trochu váhu, ale nie je ani príliš ťažké, ani príliš ľahké. Žiadna z hier, ktoré som hral, ​​nepredstavovala žiadne oneskorenie alebo do očí bijúce technologické problémy, či už v televíznom alebo handheldovom režime. Prepínač v ručnom režime s pripojeným Joy-Con, ovládač Pro a samotný Joy-Con sa cítili dokonale pohodlne.

Ovládač Nintendo Switch Pro

Ovládač Pro bude k dispozícii samostatne za 59,99 GBP a môže to byť spôsob ovládania pri dlhých herných stretnutiach.



Joy-Con sa konali rôznymi spôsobmi pre rôzne hry a sú skutočne magickou a flexibilnou metódou ovládania. Opäť sú klamlivo menšie, ako vyzerajú na obrázkoch, ale sú viac než dostatočne pohodlné na to, aby sa držali, keď nie sú pripojené k prepínaču.

S digitálnymi spúšťami a analógovými páčkami nie sú ani striktne analógovým, ani digitálnym spôsobom ovládania, no v žiadnom bode sa Joy-Con necítil neintuitívne alebo nemotorne.

Bolo ťažké určiť, aké presné sú pohybové senzory v Joy-Con, keďže pohyb bol v hrách, ktoré sme hrali, pomerne jednoduchý, ale nezaznamenali sme žiadne problémy. Kamery na sledovanie pohybu zabudované v Joy-Con znamenajú, že dokážu pomerne presne zistiť, kde sú vaše ruky, aj keď to, aké praktické to môže byť vo väčšine hier Switch, sa ešte len nevidí.

Nintendo Switch

Jeho funkcia HD rumble, ktorá produkuje vibrácie aj dynamické zvuky, poskytuje extra pocit realizmu.

výsledky majstrovstiev sveta 2018

Každý z dvoch Joy-Con sa mierne líši – jeden obsahuje páčku, tlačidlo Domov, dve spúšťacie tlačidlá navrchu, dve bočné, tlačidlá X, Y, B, A a tlačidlo „+“, ktoré funguje ako tlačidlo štart.

Druhý Joy-Con je takmer identický, s výnimkou toho, že jeho páčka je umiestnená vyššie, tlačidlo Capture namiesto tlačidla Home, smerové tlačidlá namiesto tlačidiel XYBA a tlačidlo „-“, ktoré funguje ako tlačidlo výberu.

Joy Con

Joy-Con (áno, to je jeho oficiálny množný pravopis) sú úžasne flexibilné a intuitívne ovládače.

Aj keď je možné Joy-Con použiť ako predvolený ovládač po pripojení k priloženému gripu, ovládač Pro - štandardizovanejší ovládač, podobný ovládaču Pro používanému pre Wii a Wii U - si môžete zakúpiť samostatne, ak je to pre vás pohodlnejšie. vy.

Joy-Con sú fantastické ovládače, ktoré sú podľa mňa viac než vhodné na dlhodobé aj krátkodobé hranie. Celkovo sú to geniálne ovládače.

Počas žiadneho z ukážok sme osobne nepoužili dotykovú obrazovku Switch a nie som si istý, či sa vôbec používal počas akcie. Preto nemôžeme informovať o jeho presnosti, aj keď údajne bude obsahovať technológiu hmatovej spätnej väzby. Samotná obrazovka vyzerala fantasticky.

S 32 GB interného úložného priestoru očakávam, že priestor bude problémom. Zelda: Breath of the Wild samotné zaberajú viac ako 13 GB miesta a zatiaľ čo kazety pravdepodobne nebudú vyžadovať inštaláciu, pretože sú ľahšie čitateľné ako disky, trh smeruje k digitálnemu sťahovaniu.

Dokonca aj pre tých, ktorí nakupujú výlučne fyzické hry, iba digitálne hry, DLC a záplaty spotrebujú týchto úbohých 32 GB v krátkom čase.

Kazety Nintendo Switch

Switch bude akceptovať herné kazety, podobne ako Nintendo 3DS, čo má za následok rýchlejšie čítanie ako disky

Na druhej strane, na rozdiel od spadnutej konzoly PlayStation Vita od Sony, Switch používa štandardné pamäťové karty MicroSDXC. 64 GB karta vás vyjde na 17 £ Amazon .

Napriek tomu ide o dodatočné náklady, ktoré je potrebné zaúčtovať, a nepochybne bude problém ich prepravovať so sebou a pamätať si, ktoré karty majú nainštalované hry. Neexistujú žiadne oficiálne informácie o tom, či bude po vložení do doku podporovať externý pevný disk.

Bolo nám povedané, že očakávame, že batéria Switchu vydrží 2,5 – 6,5 hodiny, keď je mimo doku, v závislosti od hry, ktorú hrá; napríklad, Zelda: Breath of the Wild bude trvať asi 3 hodiny.

Bohužiaľ, kvôli technologickým obmedzeniam je to pomerne štandardná výdrž batérie moderného mobilného zariadenia a je celkom na rovnakej úrovni ako Nintendo 3DS, tak PlayStation Vita. Pokiaľ je k dispozícii prenosná nabíjačka, nemali by ste sa príliš obávať.

Online služby a používateľské rozhranie systému sú dve veci, na ktoré sme sa nemohli dobre pozrieť. Nové tlačidlo Capture nás uisťuje, že nahrávanie hry na YouTube/Twitch je na spadnutie a už sme boli informovaní, že online služby Switch – ktoré sa od jesene stanú mesačnou platenou službou, podobne ako PS4 a Xbox One – budú zahŕňať bezplatné mesačné hry.

V súčasnosti prebieha diskusia o tom, ako dlho budete mať prístup k týmto hrám, ktoré budú pravdepodobne hrami pre virtuálnu konzolu.

Používateľské rozhranie Nintendo Switch

Používateľské rozhranie Nintendo Switch v handheld režime bolo krátko zobrazené počas živého vysielania Nintendo Treehouse.

Hlasový chat bude prebiehať pomocou mobilnej aplikácie – pravdepodobne tej istej aplikácie, ktorá sa bude používať na rodičovskú kontrolu, napríklad časové obmedzenia. Zatiaľ nie je ani slovo o úspechu alebo systéme trofejí.

Napokon, napriek tomu, že ide o systém založený na kazetách, Switch nebude spätne kompatibilný s hrami Nintendo 3DS. Aj keď môžeme predpokladať, že sa Virtual Console vráti, zatiaľ nevieme, do akej miery, ani či budú prenosné predtým zakúpené hry (hádam, že nie.)

ARMS

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Vydané túto jar, ARMS je prvá veľká nová IP Nintendo odvtedy Splatoon Zdá sa, že populárna a živá strieľačka z pohľadu tretej osoby zanechala v spoločnosti svoju stopu.

Volanie ARMS „Splatoon pre box“ by bol v skutočnosti výstižný opis; je to farebná, rýchla súťažná boxerská hra a dosť možno aj výnimočný titul na podujatí. Bola to jediná hra, pri ktorej som sa uistil, že som sa vrátil hrať druhýkrát, takže to určite hovorí niečo v jej prospech.

V ARMS demo, začnete výberom svojej postavy (niektoré postavy sú rýchlejšie ako iné, zatiaľ čo iné spôsobujú väčšie poškodenie), a potom si pre každú ruku vyberiete preferenciu boxerskej rukavice. (Rôzne rukavice vykonávajú rôzne útoky a môžete ich kombinovať.)

ARMS box art

Živý box art pre ARMS dokonale ladí so živosťou hry

Podobne ako Splatoon priniesol niečo nové pre strelcov, toto prináša niečo nové pre bojovníkov. Výsuvné ramená skutočne menia druh stratégií, ktoré môžete hrať. V tejto hre držíte Joy-Con vertikálne v každej ruke s tlačidlami na tvári smerom od vašej dlane. Tu záleží len na pohybových ovládačoch a 4 spúšťacích tlačidlách.

Nakloníte JoyCony v smere pohybu, podržíte ich obe vodorovne, aby ste ich zablokovali, a vystrčte ruku, aby ste udierali. Vymrštením ruky v oblúku sa vykoná zakrivený úder, zatiaľ čo tlačidlo L poskočí a tlačidlo R poskočí. Podržaním tlačidiel ZL a ZR spustíte prudký útok, keď zasiahnete dostatok zásahov.

Je to zábavná hra a niečo tu zjavne je. V súčasnosti je uvedený na adrese 49,99 £ na Amazone , aj keď si nie som istý, či tu väčšina ľudí dostane zábavu v hodnote 50 libier.

1-2 Prepínač

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

1-2 Prepínač , jeden z mála spúšťacích titulov pre Nintendo Switch, je v skutočnosti kolekciou minihier v duchu WarioWare alebo Wii Play .

Hrali sme dve z minihier, ktoré tu boli zobrazené; jeden nás prinútil urobiť pohyby pri dojení, aby sme podojili kravu (pozrite si video vyššie, aby ste videli, ako nemotorne to vyzerá) a druhý, využívajúci funkciu sledovania pohybu, nás nechal kopírovať pózy vytvorené druhým hráčom.

Je pravda, že jedna z minihier, o ktorú sme prišli, ste sa pokúsili uhádnuť počet objektov „vo vnútri“ ovládača JoyCon, ktorý mohol byť najzaujímavejší zo všetkých štyroch. Pomocou funkcie HD Rumble jemne pohybujete ovládačom a pomocou dynamického zvuku a vibrácií ovládača uhádnete, koľko kociek ľadu je „vo vnútri“.

Kolegovia, ktorí vyskúšali túto ukážku, tvrdili, že odviedla výnimočnú prácu pri predvádzaní HD Rumble, aj keď mám pochybnosti o jeho praktickom použití pre väčšinu hier alebo o tom, koľko vývojárov sa s tým bude obťažovať.

1-2 Spínacia skrinka č

1-2 Switch by mohol prilákať viac príležitostných hráčov, keby bol v balíku, ale za 40 libier je nepravdepodobné, že by to bol hit

Povedané na rovinu, tieto minihry sú veľmi krátkymi zážitkami bez dlhej životnosti alebo znovuhrateľnosti. Majú pocit, že boli vytvorené ako technické ukážky, aby ukázali, ako fungujú ovládače Joy-Con a nič viac. Sú zábavné len na chvíľu.

Je to skoro, ako keby táto hra bola postavená za účelom, aby bola odpoveďou Switchu na Wii Sports, pre ktorú by to urobila, ale toto nie je bezplatný pribalený titul – momentálne funguje. za 40 £ na Amazone.

Odviedlo by to fantastickú prácu pri predvádzaní konzoly vašej rodine a priateľom, ale s každou minihrou tu nie je viac ako 10 minút zábavy a ťažko by som vám odporučil jej kúpu za plnú maloobchodnú cenu.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Ako sme už mali rozsiahly náhľad toho istého Zelda demo bežiace na Wii U už v júni , väčšinou sme využili túto príležitosť, aby sme sa pozreli na samotnú konzolu (ako je vidieť vo videu v hornej časti stránky!)

Trochu som sa však pohral, ​​aby som rozpoznal rozdiely. Z toho, čo môžem povedať, Switch verzia hry beží takmer identicky s verziou Wii U. Správy naznačujú, že vzdialenosť ťahu môže byť pre Switch mierne vylepšená, ale rozdiely sú také malé, že nie je potrebné sa obávať.

Toto možno stojí za zváženie, ak je jediným dôvodom, prečo si Switch kupujete Zelda .

Pri pohľade na porovnanie medzi demom hraným v júni a piatkovým demom, jediný rozdiel, ktorý som si všimol, bola zmena farby a hmly, takže hra teraz vyzerá farebnejšie. Toto mohla byť len všeobecná aktualizácia ukážky; nie je dôvod naznačovať, že Wii U by sa tejto zmene nedokázalo prispôsobiť.

Zelda: Breath of the Wild box art

Ako jeden z piatich uvádzacích titulov hrá Zelda v marci dôležitú úlohu pri predaji jednotiek Switch

Hru sme hrali v handheldovom režime, pričom dva Joy-Cony boli z bezpečnostných dôvodov zabezpečené na Switch. Po zasunutí do doku chvíľu trvalo, kým sa na televízore objavili vizuálne prvky – sprievodný PR zamestnanec nás uistil, že je to preto, že televízor je v „eko-režime“.

Dokovanie prepínača bolo trochu nemotorné, ale opäť sme boli ubezpečení, že to bolo kvôli bezpečnostnému plastovému držaniu.

Hra beží dobre v doku aj v handheldovom režime, ale aj z môjho krátkeho hrania som mal podozrenie, že hra v handheldovom režime bežala plynulejšie. Pri držaní v ruke to vyzeralo úžasne jasne; môže to byť spôsobené aktualizáciou hry pri ukotvení.

Prinajmenšom je dobré vedieť, že aj tá najintenzívnejšia hra Switch dokáže bezchybne bežať vo svojom prenosnom režime.

Iné hry

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Súčasťou podujatia boli aj ďalšie hry Splatoon 2 , Mario Kart 8 Deluxe , Sonic Mania , Just Dance 2017 a Super Bomberman R . super mario odysea sa, žiaľ, na podujatí nedalo hrať.

Mario Kart 8 Deluxe hral presne tak, ako by ste to na Switchi očakávali, aj keď s ďalšími postavami a možnosťou držať dva predmety naraz. To isté platí pre Splatoon 2 , hoci sa to hralo s ovládačom Pro; s viacerými stupňami a zbraňami to dosť možno mohlo vzniknúť ako aktualizovaný port originálu Splatoon .

Asi som nesprávna osoba, ktorú by som mal komentovať Sonic Mania , no na Switchi si počínal bravúrne v handheldovom režime a jeho žiarivé farby sa skvele hodia ku konzole Nintendo.

Bohužiaľ som vynechal hranie Super Bomberman R , ale vyzerá to ako hrateľnosť, ktorú by ste očakávali od a Bomberman hru, aj keď s modernou grafikou. Nie som si istý, či to ospravedlňuje prúd Cena 59,99 £ .

Snipperclips

Snipperclips je zábavná kooperačná logická hra, ktorá skutočne predĺži dobu spustenia Switch

V neposlednom rade je Snipperclips pútavá, rozkošná kooperatívna logická hra, kde si dvaja hráči navzájom odrezávajú časti tiel, aby im pomohli zapadnúť do konkrétnych tvarov. Občas sa do toho treba poriadne zamyslieť a mohlo by to poslúžiť obzvlášť dobre ako niečo navyše na obdobie spustenia.

Aby bolo úplne jasné, súčasná zostava Switch pre Spojené kráľovstvo pozostáva iba z 5 hier: Zelda: Breath of the Wild , 1-2 Prepínač , Just Dance 2017 , Skylanders: Imaginators a Super Bomberman R - to sú dve exkluzívne ponuky, dva porty a jedna hra vydaná súčasne na dvoch platformách.

Verdikt

Nintendo Switch

Tu je konečná otázka: mali by ste si kúpiť Nintendo Switch?

Nintendo Switch je krásna konzola a je jasné, že Nintendo do toho vložilo naozajstnú myšlienku. Ich marketing je v poriadku (zatiaľ čo pri Wii U bol zlý), hybridný nápad funguje veľkolepo, ovládač je fantastický a niektoré z jeho hier vykazujú veľký potenciál.

Tu je veľká otázka: Potrebujete Nintendo Switch?

Ako je to dnes... nie. Moje srdce hovorí áno, ale moja myseľ hovorí nie. Samotná konzola je skvelá a hoci sú dôležité problémy ako cena, batéria a priestor, skutočným boľavým bodom je slabá štartovacia zostava.

Po tom, čo som urobil túto chybu predtým s radom Nintendo 3DS a Wii U, čakal som lepšie. Zelda (ktorý bude aj na Wii U), 1-2 Prepínač a pár portov jednoducho nestačí.

Samozrejme, v období spustenia prichádza viac hier – ARMS , Splatoon 2 , Mario Kart 8 Deluxe , Has-Been Heroes , Rýchly RMX - ale snažím sa pochopiť, prečo by som mal odporučiť kúpu konzoly pri uvedení na trh.

gloria grahame peter turner
Balík Nintendo Switch

Všetko, čo získate s Nintendo Switch, ak sa ho rozhodnete kúpiť 3. marca

V konečnom dôsledku chcem, aby Switch uspel, ale nie som si istý, či je tam príťažlivosť hlavného prúdu. 1-2 Prepínač mal to byť balíkový titul, ale ani to nezmení fakt, že príležitostný trh, ktorý pomohol posunúť Nintendo Wii k úspechu, už jednoducho nepotrebuje konzolu – odvtedy si kúpili smartfón a to vyhovuje ich bežné herné potreby sú v poriadku.

Zarytí fanúšikovia Nintenda budú trvať na uchopení Switch pri uvedení na trh, no pre všetkých ostatných sa to môže ukázať ako opodstatnená kúpa až na konci roka. Pokiaľ budú hry prichádzať, bude z toho nakoniec skvelá konzola.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: