Nintendo odhaľuje opätovné vydanie svojho retro herného systému, NES Classic Edition Mini

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Obrovský úspech Aplikácia Pokemon GO , ktorá v priebehu týždňa ovládla svet, nestačí retro hernej spoločnosti Nintendo. Ale nie.



Japonci video hry Spoločnosť oznámila, že znovu vydáva svoju slávnu hernú konzolu z 90. rokov, Nintendo Entertainment System (NES), v miniatúrnej podobe s názvom NES Classic Edition Mini.



Plne funkčná mini replika pôvodnej konzoly bude uvedená na trh 11. novembra tohto roku. Najlepšou správou však je, že na rozdiel od retro herných systémov bude NES Classic Edition Mini fungovať na väčšine moderných HD televízorov, pričom sa pripojí pomocou kábla HDMI.



Nintendo vracia túto ikonickú konzolu z vášho detstva

Nintendo vracia túto ikonickú konzolu z vášho detstva (Obrázok: Nintendo)

Znovu vydaná konzola obsahuje 30 vstavaných hier NES, vrátane obľúbených klasík ako Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong, PAC-MAN a Kirby’s Adventure.

Klasický NES je späť v známej, ale novej podobe ako mini replika pôvodnej domácej konzoly Nintendo, Informovalo o tom Nintendo na svojej webovej stránke .



A či už ide o znovuobjavenie starého favorita alebo po prvýkrát zažijete radosť z NES, fantastická zbierka klasík NES, ktorá je súčasťou každého systému, by mala mať niečo pre každého hráča.

Nintendo Classic Mini sa dodáva so všetkým, čo potrebujete, aby ste ho mohli spustiť hneď po vybalení: kábel HDMI, kábel USB na napájanie systému a jeden ovládač Nintendo Classic Mini: NES.



Super Mario Bros

Super Mario Bros

S novou konzolou je možné použiť aj ovládač Wii Pro, ako aj originálne ovládače NES. Miniovládač je možné zapojiť aj do ovládača Wii na použitie s hrami NES, ktoré môžu hráči vlastniť na virtuálnej konzole Wii alebo Wii U.

Plných 30 hier vrátane NES Class Edition je: Balloon Fight, Bubble Bobble, Castlevania, Castlevania 2: Simon's Quest, Donkey Kong, Donkey Kong Jr, Double Dragon 2: The Revenge, Dr Mario, Excitebike, Final Fantasy, Galaga, Ghosts 'n' Goblins, Gradius, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby's Adventure, Mario Bros, Mega Man 2, Metroid, Ninja Gaiden, Pac-Man, Punch Out!! Obsahuje Mr Dream, StarTropics a nakoniec Super C.

To je možno zlá správa pre tých, ktorí visia na starých konzolách a kazetách v nádeji, že ich hodnota bude stúpať, čím budú staršie a vzácnejšie.

V apríli tohto roku sa objavila kópie starých titulov sa predávali až za 1 792,70 £ online, keď zberatelia uchmatli hry svojej mladosti, postavy z MrGamez.com ukázal.

A hry, o ktoré idú, nie sú v mnohých prípadoch ani zďaleka nejasné, pričom neotvorené kópie hry Super Mario Brothers na NES sa predávajú za 263 libier napriek tomu, že ide o najpredávanejšiu hru pre jednu platformu všetkých čias.

Web sa pozrel na predajné ceny na ebay.co.uk v prípade niektorých z najpopulárnejších konzolových hier za posledných 30 rokov objavili iba jeden prepadák – dokonca aj krabicové kópie Tetrisu predávané za menej ako 35 libier – len o niečo viac, ako by stáli nové v roku 1989.

načítavanie ankety

Je hranie Pokémonov na cintorínoch neúctivé k mŕtvym?

DOTERAZ 0+ HLASOV

ÁNONIENajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: