Nintendo potvrdilo, že bolo napadnutých 160 000 účtov – zistite, či sú vaše údaje v bezpečí

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Je to jedna z najväčších herných franšíz na svete, ale Nintendo dnes pripustil, že 160 000 účtov mohlo byť napadnutých.



Zdá sa, že problém súvisí s prihlasovacím systémom Nintendo Network ID (NNID) firmy a mohol hackerom umožniť prístup k osobným údajom vrátane vašej prezývky, dátumu narodenia, krajiny/regiónu a e-mailovej adresy.



Nintendo vysvetlilo: Tentoraz s použitím prihlasovacieho ID a informácií o hesle získaných nelegálne inými prostriedkami, než je naša služba, jav, ktorý sa zdá byť spôsobený zosobnením „Nintendo Network ID“ približne zo začiatku apríla. Potvrdili sme, že sa to deje.



Tiež sme potvrdili, že došlo k nezákonnému prihláseniu do niektorých „účtov Nintendo“ cez NNID pomocou tohto prihlásenia na odcudzenie identity.

Tento týždeň sa niekoľko používateľov rozhodlo Twitter aby nahlásili podvodné nákupy na ich účte.

Nintendo Switch



Jeden používateľ tweetoval: Niekto hackol môj PayPal a minul 200 dolárov na hry Nintendo?!

Ďalší napísal: Ukradli mi 200 dolárov a hacker kúpil Fortnite V-Bucks. Nintendo a PayPal boli úplne neužitočné a musel som zavolať do svojej banky, aby som spochybňoval poplatky.



A jeden dodal: Úžasné. Niekomu sa podarilo hacknúť môj účet Nintendo Switch a pridať vbucks na svoj Epic Account a neprešiel ani týždeň. Dúfam, že Paypal vráti 300 dolárov, ktoré mi teraz chýbajú…

Na základe zistení Nintendo obnovuje heslá pre postihnuté účty a deaktivuje možnosť prihlásiť sa do hlavného účtu Nintendo cez NNID.

Doplnilo sa v ňom: Úprimne sa ospravedlňujeme za spôsobené nepríjemnosti a obavy našim zákazníkom a spriazneným stranám. V budúcnosti sa budeme ďalej snažiť posilniť bezpečnosť a zaistiť bezpečnosť, aby k podobným udalostiam nedochádzalo.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Najnovšia veda a technika

Ako zistiť, či bol váš účet napadnutý

Ak bol váš účet jedným zo 160 000, ktoré mohli byť napadnuté, Nintendo vás upozorní e-mailom.

Zobrazí sa výzva na obnovenie hesla a výzva na nastavenie dvojfaktorovej autentifikácie, aby sa zabránilo opätovnému výskytu takéhoto porušenia.

Nintendo pridané: Ak sa vo vašom účte Nintendo v súvislosti s týmto neoprávneným prihlásením nájde poškodenie, ako napríklad história nákupov, ktoré nepoznáte, vykonajte individuálne vyšetrovanie a potom zrušte nákup atď.

Budeme reagovať. Počkajte prosím, pretože postupujeme v poradí.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: