„Najrýchlejšie auto sveta“ odhalené – a dokáže dosiahnuť ohromujúcu rýchlosť cez 500 mph

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

„Najrýchlejšia priamka na svete auto “ bol dnes odhalený v juhoafrickej púšti Hakskeenpan.



Auto, ktoré vyvinul tím Bloodhound Land Speed ​​Record (BLSR), dokáže jazdiť ohromujúcou rýchlosťou viac ako 500 míľ za hodinu a v roku 2020 by mohlo prekonať svetový pozemný rýchlostný rekord.



Je poháňaný prúdovým motorom EJ200 Eurofighter Typhoon a má precízne opracované masívne hliníkové kolesá, ktoré sú navrhnuté tak, aby odolali namáhaniu cestovania nadzvukovou rýchlosťou.



kanál real madrid vs barcelona

Tím BLSR vyskúša auto na pretekárskej dráhe v púšti Hakskeenpan, kým sa budúci rok pokúsi prekonať svetový pozemný rýchlostný rekord.

Jedným z kľúčových cieľov testov bude zistiť, ako sa auto správa pri spomaľovaní a zastavovaní po dosiahnutí takých obrovských rýchlostí.

Je poháňaný prúdovým motorom EJ200 Eurofighter Typhoon (Obrázok: Bloodhound LSR)



Za volantom bude sedieť vodič Andy Green, ktorý v roku 2017 riadil predchádzajúcu verziu auta v Newquay.

Mark Chapman, riaditeľ inžinierstva Bloodhound LSR, povedal: V Newquay išlo hlavne o to, dostať sa do rýchlosti a zistiť, ako rýchlo dokážeme dostať motor na plný výkon a zrýchliť pomocou maximálneho zahrievania.



prečo sa rozdelili malí a veľkí

Andy bol na plyne dve sekundy, aby dosiahol rýchlosť 200 míľ za hodinu (322 km/h) za osem sekúnd.

Je vybavený precízne opracovanými pevnými hliníkovými kolesami (Obrázok: Bloodhound LSR)

rev kate bottley svadba

Tu na Hakskeenpane na 16-kilometrovej trati môžeme zrýchľovať oveľa dlhšie, dosahovať vyššie rýchlosti a skúmať stabilitu, výkon a odpor auta, čo je všetko rozhodujúce, keď sa posúvame k novému svetovému rýchlostnému rekordu.

Jednou z kľúčových častí technológie na testovacej dráhe je pole diaľkových senzorov siete IoT s nízkou spotrebou energie.

Tento systém využíva každý 1 km pozdĺž trate stanice, ktoré zaznamenávajú rýchlosť a smer vetra – čo je kľúčové, keď auto ide takou rýchlosťou.

Bloodhoundove vysokorýchlostné auto (Obrázok: Bloodhound LSR)

PSČ Buckinghamského paláca
Autá

Peter Karney, hovorca spoločnosti Digital Catapult, ktorá stojí za touto technológiou, vysvetlil: Cieľom auta je ísť rýchlejšie ako ktorýkoľvek iný doteraz vyrobený pozemný stroj.

Pri očakávaných rýchlostiach môže neočakávaný bočný vietor výrazne ovplyvniť stabilitu a smer vozidla, a preto je kľúčovým bodom pri rozhodovaní o tom, kedy auto spustiť.

Presné údaje budeme merať a ukladať na 1 km bodoch pozdĺž trate, a preto tieto informácie môže tím využiť pri plánovaní behu.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: