Recenzia Motorola Z2 Force: Príslušenstvo MotoMod z neho robí švajčiarsky armádny nôž smartfónov

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Pre nezasvätených je Motorola jednou z najviac mätúcich technologických spoločností.



Majte sa so mnou: pôvodne bola rozdelená do dvoch samostatných spoločností: Motorola Solutions, ktorá sa zaoberá telekomunikáciami, a Motorola Mobility, ktorá vyrába telefóny.



Ten v roku 2011 získal Google a potom v roku 2014 čínsky elektronický gigant Lenovo.



Stále vyrába telefóny, ale licencoval názov značky aj výrobcom príslušenstva tretích strán – preto sa nám páčia Hudobná edícia Motorola Verve Ones slúchadlá.

Správny? Dáva zmysel? Poďme orať...

Motorola už začiatkom tohto roka vydala Motorola Z2 Play. Bolo to dobré .



Ale je to niečo ako variant Diet Coke tohto telefónu - Motorola Z2 Force.

Oba telefóny vyzerajú dosť podobne – ale zatiaľ čo Z2 Play ponúkal slušnú batériu a nižšiu cenu, Z2 Force sa rozhodol pre nespútaný výkon a vynikajúcu kvalitu zostavenia. To tiež zvyšuje náklady na 719 GBP, čo je v rámci prémiového územia spoločností Apple, Samsung a Google.



Dôležité je poznamenať, že rovnako ako Z2 Play, aj Z2 Force spolupracuje s Moto Mods, pripínacím príslušenstvom, ktoré napríklad zlepšuje výkon batérie alebo fotoaparátu. Tieto sa predávajú samostatne a myšlienkou je, že si môžete vybrať ten, ktorý zlepšuje funkciu, ktorú používate najviac.

Dobre, takže s tým je všetko vyjasnené – takto som si počínal s Motorola Z2 Force.

Dizajn

Ako som už spomenul vyššie, Z2 Force sa zvonku veľmi nelíši od Z2 Play, čo nie je zlé.

Telefón bol v porovnaní s minuloročným modelom zúžený (o 13 %) na 6,1 mm a má elegantné kovové telo. Po skle v štýle iPhone 8 tu niet ani stopy. To sa týka batérie, ktorá bola znížená z 3 500 mAh na 2 730 mAh. Viac o tom neskôr.

Tenkosť znamená, že je tu takzvaný 'náraz fotoaparátu' - čo môže byť pre niektorých ľudí tak trochu odbočka. Úprimne povedané, veľmi ma to neobťažuje, ale zdá sa mi trochu zbytočné mať tenký telefón s vyčnievajúcim objektívom.

Motorola sa môže pochváliť „obrazovkou ShatterShield“ na Z2 Force, ktorá dokáže odolať pádom z výšky štyroch alebo piatich stôp. Skúsil som to a určite sa to nerozbilo. Poškriabe sa však. Čo je trochu trápenie.

Okrem toho nemá rovnakú úroveň vodotesnosti ako Samsung Galaxy S8 alebo iPhone 8 – čo by skutočne malo byť v dnešných telefónoch štandardom.

Ešte hrozivejšie je vypustenie 3,5 mm konektora pre slúchadlá. To je pravda, ak chcete počúvať veci, budete potrebovať slúchadlá Bluetooth alebo pár s konektorom USB-C. Našťastie je v krabici dodávaný dongle, ale je malý a ľahko sa stratí. Bohužiaľ to dnes medzi telefónmi vyzerá čoraz bežnejšie, takže si na to možno budeme musieť zvyknúť.

Všetko, čo bolo povedané, Moto Z2 Force má niekoľko vážnych pozitív. Na začiatok je to naozaj ťažké a dokáže odolať opotrebovaniu každodenného života. Po druhé, obrazovka je vynikajúca. 5,5-palcový AMOLED displej je jasný s rozlíšením 2560 x 1440 pixelov a skutočne pôsobivou reprodukciou farieb.

Vlastnosti

Moto Z2 Force s batériou Mod

Motorola Z2 Force je veľmi schopný telefón s Androidom sám o sebe. Má rovnaký procesor ako Samsung Galaxy S8 a 4 GB alebo RAM. K dispozícii je 64 GB internej pamäte, ktorú je možné rozšíriť až na 1 TB pomocou kompatibilných kariet microSD.

Telefón má tiež zabudovaný snímač odtlačkov prstov na prednej strane v spodnej časti - namiesto okolo zadnej časti ako niektoré iné telefóny so systémom Android.

Ale naozaj to začne svietiť, keď začnete pridávať Moto Mods.

Toto príslušenstvo sa magneticky pripája k zadnej časti telefónu a pridáva rôzne typy funkcií. Dostal som 360-stupňovú kameru a mód Game Pad v štýle Nintendo Switch, ktorý pridal joysticky a fyzické tlačidlá na hranie na cestách.

Motorola otvorila vývoj tretím stranám a zaviazala sa ich podporovať prostredníctvom troch generácií zariadení. To znamená, že s týmto telefónom budú fungovať všetky tie, ktoré boli vyrobené pre minuloročný Moto Z, rovnako ako čokoľvek, čo bude vyrobené pre akékoľvek zariadenie na budúci rok.

Všetko fungovalo bez problémov a je to sľubný nápad, aby ste si mohli takto prispôsobiť svoj smartfón. Existuje však nevýhoda; náklady.

Príslušenstvo Moto Mods

The Moto Z2 Force nakláňa váhu na 719 £ a samotný mód Game Pad vás vyjde na 79 £. Chcete príslušenstvo 360-stupňového fotoaparátu? To bude 239 libier. Zrazu môžete minúť viac ako 1 000 libier na polievanie vášho dúchadla.

Neočakáva sa, že sa budete ponáhľať a kúpiť si ich všetky spolu – viac, že ​​ak sa po niekoľkých mesiacoch chcete pustiť do 360-stupňového natáčania, máte teraz gadget, ktorý to dokáže s doplnkom namiesto toho, aby ste minúť 500+ £ na špecializovanú 360-stupňovú súpravu.

Bol som ohromený všestrannosťou poskytovanou týmito doplnkami a páči sa mi skutočnosť, že kedykoľvek počas životného cyklu Z2 Force môžete vylepšiť konkrétnu funkciu pomocou jedného z týchto modov, namiesto toho, aby ste si kupovali úplne nový telefón.

Ale – a to je veľké ale – ak chcete viac zvuku alebo lepšiu batériu, existuje obrovské množstvo bluetooth reproduktorov alebo externých batérií tretích strán za zlomok ceny. Budú podporovať akýkoľvek telefón, nielen Moto Mods.

Okrem toho, ak Motorola nemusela podporovať mody, možno by dokázala posilniť batériu alebo umiestniť stereo reproduktory priamo do telefónu.

Fotoaparát a batéria

Motorola nasledovala modely Huawei P10 a iPhone 8 Plus zavedením dvoch fotoaparátov.

Obidva používajú 12-megapixelové snímače, ale jeden je určený pre monochromatické snímky, čo znamená, že získate lepšie čiernobiele obrázky, ako keby ste použili iba filter. Samozrejme, je tu argument, či si koncoví používatelia skutočne všimnú rozdiel.

Hĺbka ostrosti je však pôsobivá a na portrétnych fotografiách, ktoré sú podobné ako na iPhone 8 Plus, môžete získať pekné efekty rozmazania.

britské mydlové ocenenia 2014 hlasovanie

Veľkou nevýhodou však je, že fotoaparát nemá žiadnu formu optického zoomu alebo optickej stabilizácie obrazu (OIS). Môžete si kúpiť Moto Mod na riešenie prvého, ale OIS je určite nutnosťou, najmä keď začíname používať naše telefóny na zachytávanie čoraz väčšieho množstva videozáznamov.

Nižšie nájdete ukážky bežnej fotografie, čiernobielej verzie a záberu hĺbky poľa nasnímaného s Moto Z2 Force.

Záber nasnímaný s hĺbkou ostrosti Z2 Force

Štandardný obraz s vysokým dynamickým rozsahom

Rovnaký obrázok urobený s čiernobielym snímačom Moto Z2 Force

Výkon pri slabom osvetlení tiež nie je taký dobrý, ako som videl inde. Okrem OIS a výkonu pri slabom osvetlení je to však naozaj dobrý fotoaparát a budete môcť zachytiť niekoľko pôsobivých záberov – najmä čiernobielych.

Pozor si treba dať aj na výkon batérie. Batéria s kapacitou 2 730 mAh vám umožní prejsť celý deň, ak ste mierny používateľ, ale pocítite vplyv, ak budete telefón používať na všetko – hranie hier, sledovanie videí, nahrávanie videí atď.

Tu sa batéria Moto Mod stáva rozumným nákupom, hoci, ako som už spomenul, je možné kúpiť externú batériu pre akýkoľvek telefón.

Záver

Pri zvažovaní Z2 Force je potrebné mať na pamäti niekoľko bodov. Po prvé, nedostatok konektora pre slúchadlá je bolesťou - hoci v krabici je adaptér. Po druhé, skutočnosť, že nie je úplne vodotesná, je v mojich očiach trochu problém. A nakoniec, ak si nedáte pozor, batéria môže poriadne zabrať.

Navyše je to na začiatok naozaj drahý telefón a dostane viac, len ak si k nemu kúpite mody.

Aj so všetkými týmito bodmi sa mi tento telefón a to, čo predstavoval, naozaj páčilo. Je odolný, odolný a rovnako rýchly ako Galaxy S8 alebo Google Pixel. A fotoaparát je tiež celkom dobrý - aj keď by som naozaj rád videl OIS.

Čo ma vedie k záveru, že namiesto získania Motorola Z2 Force by som vás chcel vyzvať, aby ste si vybrali namiesto toho lacnejšie Moto Z2 Play . Stále môžete využívať všetky výhody príslušenstva Moto Mod, ale budete mať lepšiu batériu a ušetríte niekoľko stoviek libier.

Nie je to tak, že by Z2 Force bol zlý – ide len o to, že to, čo navrhuje, má veľmi obmedzené publikum. Modulárne telefóny sú skvelé pre fanúšikov gadgetov, ale stále je ťažké vidieť, že zasiahnu masové prijatie.

Ale spojte dva Z telefóny s vynikajúcimi nízkymi cenami Moto G5 Plus ktorý má vo svojom zozname aj Motorola a je jasné (napriek zmätkom v posledných rokoch), že Motorola je v top forme.

Nemusí mať lesk iPhonu alebo zariadenia Samsung, ale pre tých z nás, ktorí chcú niečo trochu špeciálne a trochu iné, má Motorola čo ponúknuť.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: