Recenzia Mighty Goose: Toto retro dobrodružstvo typu run 'n' gun nie je kolísanie v parku

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Husi si určite užívajú svoju chvíľu v centre pozornosti, pričom House House's Untitled Goose Game dláždi cestu k tomuto nepredvídanému úspechu.



Ale to je krása nezávislých hier, nikdy neviete, čo dostanete. Tentoraz sa tento druh kolíše do chaotického vesmírneho dobrodružstva Blastmode a Playism, Mighty Goose.

Mighty Goose je štýlová run 'n' gun adventúra, ktorá jasne vzdáva hold klasickému Metal Slug od SNK. Príbeh sa točí okolo legendárneho lovca odmien Hus, ktorý bojuje s kráľom prázdnoty a jeho obrovskou armádou.



Mighty Goose bude cestovať na rôzne planéty, bojovať s hordami nepriateľov so svojimi epickými vojnovými strojmi a zároveň zachraňovať spojencov.



Mighty Goose môže použiť jeden zo svojich mnohých vojnových strojov na boj s nepriateľmi (Obrázok: Playizmus)

lindsey dawn-mackensie

Dej Mighty Goose je zábavná jazda so všetkými porciami karikatúry z 90. rokov. Komediálne písanie je špičkové, pričom každá postava zanecháva trvalý dojem. Dej možno nie je taký hĺbkový, ako by niektorí dúfali, ale všetko do seba zapadá a ide ruka v ruke s rýchlym tempom hry.

Mighty Goose vyzerá úžasne vo svojom živom 16-bitovom svete vyvolávajúcom všetky druhy nostalgie s prikývnutím ku klasikám ako Metal Slug a novším Mercenary Kings.



Dizajn postavy Mighty Goose je pomerne jednoduchý, ale počas scénok vyzerá uhladene. Jeho komediálne animácie je radosť sledovať a nepochybne vytvoria toľko virálnych momentov na sociálnych sieťach.

Návrhy nepriateľov sa začínajú cítiť veľmi jedinečne, ale veľmi rýchlo sa opakujú, pretože veľa z Void King sa v priebehu hry často objavuje. Bitky s bossmi sú fantastické vďaka svojim zložitým detailom, vďaka ktorým sa cítia sviežo a jedinečne.



Mighty Mode je vizuálne ohromujúca schopnosť (Obrázok: Playizmus)

Vizuálne Mighty Goose je celé chaotické predstavenie so všetkými malými doplnkami, ako sú RGB rozdelené explózie, padajúce guľky, Mighty Mode a ďalšie, vďaka ktorým sa odlišuje od toľkých nezávislých hier na trhu. Soundtrack je úžasný, s každým retro znejúcim úderom dodáva každej situácii extra atmosféru.

Hra si požičiava epického hlásateľa Metal Slug, ktorý tiež prehnane kričí na začiatku misie alebo keď vezmete do rúk novú zbraň.

Tento návrat očividne nie je originálny, ale v tejto hre sa cíti ako doma, takže je plne vítaný.

Hra v Mighty Goose je celkom jednoduchá, hráči budú cestovať na rôzne planéty, ktoré slúžia ako rôzne úrovne, a spôsobia chaos až do záverečnej bitky s bossom. Každá úroveň je plná cieľov na dokončenie s trochou spätného chodu, našťastie, každý je celkom jednoduchý.

V hre je možné nájsť rôzne tajomstvá, no v skratke, hráči budú veľa behať a strieľať. Dizajn úrovní môže byť jednoduchý, ale akcia v Mighty Goose kompenzuje jeho lineárny smer. Hranie bolo vždy zábavné a šialené, pri všetkej úprimnosti naozaj nie je nudný moment.

james tupí kráľovskú svadbu

Bitky s bossmi sú fantastické, pričom každý z nich ponúka veľmi odlišnú výzvu, ktorá je po porážke taká uspokojujúca.

Nepriateľov, ktorým sa treba postaviť, je vždy viac než dosť (Obrázok: Playizmus)

Hrateľnosť sa môže v určitých bodoch smiešne vyblázniť, keď naraz útočia desiatky nepriateľov, aj keď sa pokúšate poraziť šéfa. Pre niekoho to môže byť príliš chaotické, ale niektorí ako ja si túto výzvu vychutnajú a prijmú anarchiu.

Hra je veľmi štedrá s množstvom zdravia rozhádzaného okolo každej úrovne, takže hráči sa až do týchto veľkých okamihov nebudú cítiť v nebezpečenstve.

Zistil som, že kontrolné body boli v každej fáze nerovnomerne rozmiestnené, čo sa ukázalo ako brutálne, keď sa vám konečne vyčerpalo zdravie a ocitnete sa späť na začiatku úrovne.

Hráči sa však s hernými mechanizmami vyrovnajú, pretože na začiatku je tu strmá krivka učenia. Mighty Goose nie je v tomto dobrodružstve sám, pretože má množstvo spoločníkov, ktorých je možné počas dobrodružstva odomknúť.

V každej chvíli sa deje toľko chaosu (Obrázok: Playizmus)

čo znamená 846

Každý spoločník je počas hry pre jedného hráča riadený procesorom, ale keď je kooperácia odomknutá, váš priateľ môže skočiť, aby vám pomohol proti hordám nepriateľov. Co-op je skvelá zábava, ale žiadna z postáv sa skutočne nevyrovná Mighty Goose. Hráči budú mať na začiatku prístup k normálnej zbrani Mighty Goose, ktorá z väčšej časti funguje ako lahôdka.

Ale pomocou hernej meny si hráči môžu objednať nové zbrane a vojnové stroje, ktoré im pomôžu. Hra má aj zbrojnicu, ku ktorej majú hráči prístup pred každou misiou. Odtiaľto môžu hráči upgradovať Mighty Goose rôznymi novými schopnosťami a nakoniec prehodiť veselý, ale zbytočný húkací útok.

Najslávnejšou schopnosťou Goose je jeho Mighty Mode, ktorý nielenže vyzerá uhladene, ale umožňuje hráčom spôsobiť všetky druhy krviprelievania.

Môže byť ťažké vidieť nepriateľskú paľbu s niekoľkými výbuchmi a efektmi na obrazovke súčasne (Obrázok: Playizmus)



Mighty Goose je veľmi krátka hra, ktorá ma mierne sklamala, 2-3 hodinová akčná horská dráha ma nechala chcieť viac. Hovorí sa, že mimo hlavnej kampane je možné odomknúť veľké množstvo, ktoré zabaví dokončovateľa na chvíľu.

Myslím si, že to bude tiež veľký hit medzi speedrunnermi, ktorí budú chcieť dokončiť každú úroveň s čo najmenším poškodením, aby získali lepšie pozície.

známky a:spencer

Mighty Goose má pod svojím drzým zovňajškom veľa ukrytého a hráči budú prekvapení množstvom hĺbky v rámci hry.

Návrhy úrovní nie sú také prepracované ako iné hry v tomto žánri, avšak v boji je toľko akcie a rozmanitosti, vďaka ktorým sa hráči budú vracať po viac.

Herná mechanika je veľmi intuitívna, čo je dobré, pretože sledovanie všetkých akcií môže byť niekedy ťažké, pretože guľky prichádzajú zo všetkých strán.

Najnovšie herné recenzie

Hlavná vec, ktorá bude znamenať obrovský rozdiel na začiatku hry, je rozhodnutie, či použiť automatickú streľbu. Môže to vyjsť ako lacné, ale niektorí hráči si túto funkciu vychutnajú, pretože uľahčuje zostrelenie nepriateľov a vykonávanie spätných rázov, kým získajú guľomet.

Verdikt

Mighty Goose v skutočnosti nepridáva do žánru nič nové, ale práve v tom, v čom spočíva krása, spočíva prílišný dôraz na to, čo robí hry run ‚n‘ skvelými.

V tejto hre naozaj nebol nudný moment, pri každej adrenalínovej úrovni mi behali zimomriavky po chrbte. Občas sa môže ukázať, že je tam príliš veľa chaosu, takže je ťažké zistiť, čo sa vlastne deje, ale to je prehliadnutie.

Mojím hlavným problémom je dĺžka hry, ktorá bola horkosladká, ale chcel som viac. Pôsobivý pixelový vizuál hry Mighty Goose v spojení s jej úžasnou akciou z nej robí jednu z najlepších nezávislých hier súčasnosti.

Mighty Goose je teraz k dispozícii pre Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Linux, macOS, PlayStation 5

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: