Čistý majetok Marka Zuckerberga a ako zakladateľ Facebooku míňa svoje miliardy

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg je jedným z najbohatších mužov planéty a nie je ťažké pochopiť prečo.



Jeho sociálna sieť tvrdí, že má 2 miliardy aktívnych používateľov mesačne a Alexa ju radí ako tretiu najnavštevovanejšiu stránku na svete po Google a YouTube.



Prvýkrát sa stal milionárom v roku 2006 vo veku 22 rokov a v nasledujúcom roku sa stal miliardár .



Stále ovláda spoločnosť, ktorú založil, no stal sa aj filantropom, ktorý svoje peniaze nasmeruje na dobré účely, ako je prevencia chorôb a poskytovanie prístupu na internet v chudobných krajinách.

Wales v Austrálii v televízii

Tu je všetko, čo potrebujete vedieť o sociálnom magnátovi...

Koľko potom stojí?

The Forbes zoznam miliardárov ho radí medzi piateho najbohatšieho človeka na svete a jeho majetok odhaduje na 66 miliárd dolárov.



Medzitým Bloomberg's Index miliardárov odhaduje jeho majetok na 67 miliárd dolárov, čo ho tiež radí medzi siedmych najbohatších na svete.

2017 Bohatý zoznam Sunday Times odhaduje jeho hodnotu na 47,7 miliardy libier (66 miliárd dolárov).



Ako zarobil svoje bohatstvo?

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg (Obrázok: REUTERS)

Mark Zuckerberg sa narodil v roku 1984 zubárovi Edwardovi a psychiatričke Karen. Bol najmladším dieťaťom po súrodencoch Randi, Donne a Arielle.

Vyrastal v Dobbs Ferry v New Yorku a jeho technické pruhy boli viditeľné už od raného štádia, keď tento zanietený mladý kóder použil svoj počítač Atari BASIC na vynájdenie messengeru Zucknet vo veku iba 12 rokov.

Odtiaľ vybudoval program na streamovanie hudby, ktorý prinútil AOL a Microsoft pričuchnúť, ale až keď v roku 2002 začal na Harvarde, jeho život sa navždy zmenil.

Odštartoval 'The Facebook' s niekoľkými priateľmi zo svojich študentských hál a neskôr prerušil druhý ročník, aby sa sústredil na to, aby bol úspešný.

Stránka bola spustená vo februári 2004 a do konca roka mala milión používateľov. V roku 2006 bol 22-ročný Zuckerberg milionárom.

V roku 2007 bol teoreticky miliardár, keďže Microsoft zaplatil 240 miliónov dolárov za 1,6% podiel v spoločnosti, čo ho ohodnotilo na 15 miliárd dolárov.

Ale až keď Facebook v máji 2012 vstúpil na burzu a vyzbieral 16 miliárd dolárov, čo je najväčšia technologická burza v histórii, zakladateľ bol katapultovaný na zoznam bohatých miliardárov.

koľko rokov má susie dent

Dnes spoločnosť tvrdí, že má 2 miliardy aktívnych používateľov mesačne.

Aký je jeho typický deň?

Napriek tomu, že Zuckerberg má viac peňazí, než o čom väčšina z nás môže snívať, neodišiel do predčasného dôchodku niekde na slnečný ostrov. Stále má v práci 60 hodín týždenne a stále sa mu darí stihnúť cvičenie a rodinný život.

V rozhovore s Jerrym Seinfeldom 2016 Povedal, že sa zobudí okolo 8:00 a okamžite skontroluje svoje sociálne siete - Facebook, Messenger a WhatsApp.

Cvičí tiež aspoň trikrát do týždňa.

Povedal a Otázky a odpovede relácia v roku 2015: Robiť čokoľvek dobre si vyžaduje energiu, a keď ste fit, máte oveľa viac energie.

Dbám na to, aby som cvičil aspoň trikrát týždenne – zvyčajne ako prvé, keď sa zobudím.

Snažím sa tiež vziať svojho psa na beh vždy, keď môžem, čo má ďalší bonus v tom, že je to zábavné, pretože je to v podstate ako vidieť behať mop.“

Potom zvyčajne trávi približne 50 až 60 hodín týždenne v kancelárii „skutočnou prácou“.

Povedal CNN : Ak spočítate čas, keď som v kancelárii, pravdepodobne to nie je viac ako 50-60 hodín týždenne. Ale ak spočítate celý čas, keď sa sústredím na naše poslanie, je to v podstate celý môj život.

Čo robí so všetkými tými peniazmi?

Vo vnútri Biohubu (Obrázok: Iniciatíva Chan Zuckerberg)

Zuckerberg a jeho manželka Priscilla Chan spustili v roku 2015 iniciatívu Chan Zuckerberg Initiative s cieľom „posilniť ľudský potenciál a podporiť rovnosť v oblastiach ako zdravie, vzdelávanie, vedecký výskum a energetika“.

Iniciatíva je spoločnosťou s ručením obmedzeným, nie charitatívnou organizáciou, čo znamená, že môže byť prevádzkovaná na zisk, ale v nadchádzajúcich rokoch má získať akcie Facebooku v hodnote miliárd dolárov.

Oddelené od Iniciatívy je biohub Chan Zuckerberg - nezisková výskumná organizácia, ktorá spája medicínskych odborníkov z celého radu kalifornských univerzít, aby skúmali povahu chorôb.

Zuckerberg investoval najmenej 50 miliónov dolárov do projektu, ktorého cieľom je „liečiť, predchádzať alebo zvládať všetky choroby“.

Lietadlo na solárny pohon s názvom Aquila

Lietadlo na solárny pohon s názvom Aquila (Obrázok: Youtube/Facebook)

Zuckerberg tiež míňa dosť peňazí postaviť obrovský dron veľkosti Boeing 737.

S rozpätím krídel 138 stôp vyzerá Aquila trochu ako futuristický stealth bombardér, no jeho poslaním je priniesť internet do chudobných krajín po celom svete.

význam čísla 45

Lietadlo na solárny pohon bude schopné lietať vysoko nad bežnými dopravnými lietadlami a zostať vo vzduchu tri mesiace v kuse.

Je súčasťou Zuckerbergovho plánu využívať drony, satelity a lasery na poskytovanie prístupu na internet každému na planéte.

manželka boxera amira Khana
Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Taktiež venoval 3 milióny libier organizácii s názvom The Dream, ktorá pomáha mladým ľuďom bez dokladov v Spojených štátoch navštevovať vysokú školu.

Medzi ďalšie filantropické gestá patrí dar vo výške 670 miliónov libier komunitnej nadácii a nemocnici.

Zuckerberg je často videný v mikine s kapucňou a nie v luxusnom obleku (Obrázok: Getty)

Okrem jeho charitatívnych darov ho len zriedkakedy vidno, že prehodí hotovosť.

Nosí mikiny s kapucňou a džínsy, ktoré sú hodné Gap, a údajne jazdí na Volkswagene GTI v hodnote okolo 20 000 libier.

Ale on sa vystrekol 62 miliónov libier za 750 akrov odľahlej pôdy na Kauai , havajský ostrov.

Jeho luxusný dom v Palo Alto bol údajne kúpený za 30 miliónov libier

A minul 6,2 milióna libier na kaštieľ v San Franciscu - a urobil na ňom 600 000 libier, vrátane pridania skleníka za 37 000 libier.

A čo jeho rodinný život?

Mark Zuckerberg oznámil svoju svadbu na Facebooku (Obrázok: Facebook)

Zuckerberg sa oženil s Priscillou Chan v máji 2012 na intímnom obrade vo svojom dome v Palo Alto v Kalifornii.

Dvojica sa stretla na párty v roku 2003, keď boli študentmi na Harvarde.

Svadba páru bola úplným prekvapením, dokonca aj pre tých, ktorí sa jej zúčastnili. Hostia si podľa People Magazine mysleli, že budú oslavovať Chanove nedávne promócie na lekárskej fakulte.

Dvojica oznámila narodenie svojho prvého dieťaťa – dcérky Maximy – 1. decembra 2015.

učeň lottie lev

V auguste 2017 sa im narodila druhá dcéra August.

Zdedia bohatstvo jeho deti?

Mark Zuckerberg s manželkou Priscillou Chan a ich dvoma deťmi (Obrázok: Facebook)

Aj keď sa narodili do veľmi bohatej rodiny, nezdá sa, že by obe Zuckerbergove deti zdedili veľkú časť majetku svojho otca.

Mark a Priscilla sa zaviazali odovzdať veľkú časť svojho bohatstva Iniciatíve Chan Zuckerberg, aby sa pokúsili „posilniť ľudský potenciál a podporiť rovnosť pre všetky deti v ďalšej generácii“.

V otvorenom liste Napísali, keď sa Max narodil, napísali: „Počas nášho života dáme 99 % akcií Facebooku – v súčasnosti asi 45 miliárd dolárov – na napredovanie tejto misie.

„Vieme, že ide o malý príspevok v porovnaní so všetkými zdrojmi a talentom tých, ktorí už na týchto otázkach pracujú.

'Ale chceme robiť, čo môžeme, pracovať spolu s mnohými ďalšími.'

Dodali: „Našou počiatočnou oblasťou bude personalizované vzdelávanie, liečba chorôb, spájanie ľudí a budovanie silných komunít.“

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: