Asteroid väčší ako London Eye smeruje k Zemi, varuje NASA

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Nachádza sa asteroid väčší ako London Eye blízky prístup “ so Zemou, varovala NASA.



Veľký kus vesmírneho kameňa s názvom „2016 NF23“ bol označený ako „potenciálne nebezpečný“ a môže sa pochváliť odhadovaným priemerom až 160 m.



Aby som to uviedol do perspektívy, je to rovnaké ako výška mrakodrapu Walkie Talker v City of London a asi o 20 metrov väčšie ako London Eye, ktoré má výšku 135 metrov, a o 50 metrov väčšie ako katedrála St Pauls, ktorá meria asi 110 m.



kerry vojak atómové mačiatko

The Informuje o tom stránka americkej vesmírnej agentúry NASA Earth Close Approaches že asteroid 2016 NF23 sa rýchlo rúti rýchlosťou okolo 20 000 mph.

Zdá sa, že London Eye sa čoskoro stane London Aye (Obrázok: PA)

To je asi 15-krát rýchlejšie ako rýchlosť 1 354 mph, ktorou cestoval Concorde na dôchodku.



Našťastie 2016 NF23 nie je na kolíznom kurze so Zemou, čo je dobrá vec, pretože je väčší ako Čeľabinský meteor, ktorý zasiahol Rusko v roku 2013, čo spôsobilo, že 1 500 ľudí vyhľadalo lekársku pomoc.

Napriek tomu, že okolo nás sviští vo vzdialenosti 3 milióny míľ, vzdialenosť a veľkosť asteroidu je stále dostatočná na to, aby ho NASA považovala za nebezpečenstvo pre nás, pretože každý asteroid, ktorý sa nachádza do 4 650 000 míľ od našej planéty s priemerom väčším ako 500 stôp, je zaregistrovaný ako potenciálne nebezpečné“.



Pohľad na obežnú dráhu asteroidu zobrazujúci tesnú blízkosť 2016 NF23 k Zemi (Obrázok: NASA)

Je to preto, že ak by zasiahla Zem, stále by bola dostatočne veľká na to, aby zničila celé mesto a potenciálne by zabila milióny ľudí.

Bez ohľadu na to môžete sledovať projektovanú cestu vesmírnej skaly a tesnú blízkosť k Zemi cez Prehliadač databázy malých telies laboratória Jet Propulsion Laboratory NASA .

fotky Paula Walkera

Blízke stretnutie s 2016 NF23 prichádza len niekoľko týždňov po tom, čo okolo nás preletel o niečo menší asteroid so šírkou 130 m vo vzdialenosti len 126 419 míľ.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Asteroid, známy ako '2010 WC9' bol detekovaný astronómami potom, čo bol pôvodne 'stratený' asi pred ôsmimi rokmi.

Astronómovia, ktorí 15. mája preleteli okolo Zeme, uviedli, že ide o najbližší priechod tohto konkrétneho asteroidu za nasledujúcich 300 rokov.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: