Siri od Apple a Alexa od Amazonu majú najväčší problém porozumieť WELSH akcentom

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ak máte waleský jazyk prízvuk , možno by ste si nákup zariadenia s inteligentným asistentom mali dobre rozmyslieť.



strachne bavlna na ianskych watkinoch

Nová štúdia odhalila tohto inteligentného asistenta vrátane Apple Siri a Alexa od Amazonu najviac zápasí o pochopenie waleských prízvukov.



Výskumníci zo Spike Digital skúmali 2 000 Britov, aby zistili, ako sa hlasoví asistenti vyrovnávajú s rôznymi regionálnymi prízvukmi.



Výsledky ukázali, že waleský prízvuk bol najťažšie rozoznať, pričom 45,3 percent waleských respondentov uviedlo, že ich inteligentný asistent im nerozumie.

Takto sa ukladajú regionálne akcenty (Obrázok: Spike Digital)

Nie je prekvapením, že hneď za waleským prízvukom bol škótsky prízvuk, pričom 45,2 percent Škótov uviedlo, že sú frustrovaní, keď hovoria so svojím inteligentným asistentom.



aký vysoký je kante

A hoci by ste si mohli myslieť, že nóbl akcenty budú najrozumnejšie, výsledky ukázali, že to tak nie je.

Namiesto toho obyvatelia severovýchodu tvrdili, že majú najmenšie problémy s hlasovými asistentmi, pričom len 26,1 percenta uviedlo, že im nerozumie.



Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Rob Powell, riaditeľ Spike Digital, povedal: Aspoň za starých dobrých čias – teda asi pred dvoma rokmi – nič z toho nebolo problémom!

je steven mulhern gay

Ak ste chceli niečo vedieť zo svojho smartfónu alebo počítača, jednoducho ste to napísali.

Nedá sa však poprieť, že schopnosť vysloviť požiadavky nahlas je oveľa rýchlejšia a jednoduchšia; Zdá sa, že inteligentné domáce zariadenia sa jednoducho budú musieť naučiť obliecť uši okolo našej jedinečnej rozmanitosti akcentov!

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: