iPad Mini 2 a iPad Pro sa už vypredali na webovej stránke John Lewis, keďže Black Friday scrum sa presúva online

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Čierny piatok je už v Spojenom kráľovstve v plnom prúde, no zatiaľ čo na hlavnej ulici sa veci rozbehli pomaly, online predajcovia zaznamenali v skorých ranných hodinách šialenú aktivitu.



John Lewis iPad Mini 2 sa vypredal už o 9:30, po tom, čo predajca ponúkol zľavu 50 libier na populárny gadget Apple, čím sa cena znížila na 189 libier.



Zásoby ďalších modelov iPadu sa na stránke tiež míňali, vrátane 12,9-palcového iPadu Pro s 256 GB úložného priestoru, ktorý sa vypredal napriek tomu, že cena klesla len o 20 libier.



Amazon tiež ponúkal iPad Mini za 189 GBP, ale rýchlo sa vypredal. Argos stále ponúka iPad Mini 2 za 209 GBP , zľava 50 £ z ich bežnej ceny.

Počítač a kreditná karta

(Obrázok: Getty)

medzitým Currys PC World hlási historicky najvyšší počet objednávok, o 40 % viac ako v roku 2015, pričom web pred šiestou hodinou ráno navštívilo viac ako pol milióna návštevníkov.



O 5:00 zaznamenal maloobchodný predajca elektrických zariadení historicky najvyšší podiel mobilnej návštevnosti na čierny piatok na úrovni 65 % – o 13 % viac v porovnaní s vrcholom v roku 2015.

Very.co.uk uviedla, že návštevnosť jej webových stránok vyvrcholila počas prvých dvoch hodín zverejnenia ponúk na čierny piatok, pričom na stránke narazilo 70 000 ľudí.



V priemere, Každú minútu sa predalo 15 konzol - alebo jedno každé 4 sekundy - a inteligentné hodinky predávané každých 12 sekúnd.

Obchod odhalil, že Briti sa prihlasovali z telefónov a tabletov k výhodným nákupom – pričom 90 % návštevnosti stránky pochádzalo od ľudí používajúcich mobilné zariadenia.

John Roberts, generálny riaditeľ a zakladateľ spoločnosti AO.com , poznamenal, že online nakupovanie je najlepší spôsob, ako si zabezpečiť najlepšiu cenu počas Black Friday.

„Samotný deň sa za posledných pár rokov vyvinul a online sa ukázal ako víťazný spôsob nakupovania, a to vďaka úplnému pohodliu, ktoré zákazníkom ponúka,“ povedal.

Podľa rozpisu minuloročnej návštevnosti spoločnosti Hitwise, ktorá sa zaoberá prieskumom trhu, maloobchodníci zaznamenali v minulom roku viac ako 28 miliónov online návštev za hodinu.

Centrum plnenia Amazonu v Peterborough

(Obrázok: GEOFF ROBINSON PHOTOGRAPHY.)

Návštevníci webovej stránky Argos vyzerali byť najviac nedočkaví, pričom väčšina návštev stránky sa uskutočnila o 1:00. Viac ako tretina všetkých návštev maloobchodných stránok sa uskutočnila iba na webovej lokalite Amazon.

„Dokonca aj tí maloobchodníci, ktorí nehostia svoje vlastné ponuky na čierny piatok na svojich online zariadeniach, musia byť pripravení na zvýšenú návštevnosť, pretože na ich webovú stránku prúdi prílev kupujúcich, ktorí chcú porovnať ceny s konkurenciou,“ povedal John Rakowski, riaditeľ spoločnosti technologická stratégia v AppDynamics.

„Kľúčom k úspechu budú maloobchodníci, ktorí sa vhodne pripravia na zvýšený online tlak nielen zo Spojeného kráľovstva, ale aj z celého sveta.“

Najlepšie ponuky Black Friday na iPad mini 2 a iPad Pro

iPad mini 2 32GB

Argos , 209 £ (bolo 259 £)

KRCS , 224 £ (predtým 239 £)

Currys , 239 £ (predtým 259 £)

iPad Pro 9,7' 32 GB

John Lewis , 499 £

Argos , 499 £ (predtým 549 £)

Currys , 549 £

Najlepšie ponuky Black Friday na rok 2020
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: