Inteligentná asistentka Amazon Alexa by mohla získať svoje vlastné BODY robota, aby „preskúmal svet“

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Je hlasom na 100 miliónoch reproduktorov Amazon Echo, ale premýšľali ste niekedy nad tým, aký inteligentný asistent Amazonu, Alexa , vyzeralo by to ako v reálnom živote?



Čoskoro by ste to mohli zistiť po tom, čo Rohit Prasad, hlavný vedec skupiny umelej inteligencie Alexa v Amazone, naznačil, že Alexa by mohla čoskoro dostať svoje vlastné telo robota.



V rozhovore pre EmTech Digital, MIT Technology Review's Konferencia AI, Prasad povedal, že Alexa má oproti ľudskému mozgu mnoho výhod, napríklad prístup k rozsiahlej encyklopédii užitočných faktov.



Jej obmedzené skúsenosti so svetom však znamenajú, že jej chýba zdravý rozum a schopnosť dať niektoré otázky do kontextu.

Amazon Echo Spot už prichádza s kamerou

„Jediný spôsob, ako urobiť inteligentných asistentov skutočne inteligentnými, je dať im oči a nechať ich objavovať svet,“ povedal Prasad.



To by mohlo znamenať, že Alexa bude jedného dňa žiť vo vnútri niečoho, čo pripomína robota s očami, končatinami a spôsobom pohybu.

Amazon už vytvoril a verzia svojho zariadenia Echo s fotoaparátom , a hovorí sa, že pracuje na a domáci robot ktoré by mohli ponúknuť spoločnosť alebo vykonávať základné domáce práce.



Ostatné spoločnosti rozvíjajú osobné roboty schopné reagovať na hovorené otázky.

Novinky z Amazonu

Prasad neponúkol žiadne ďalšie podrobnosti, ale naznačil, že spojenie reči, zraku a fyzickej manipulácie by mohlo vytvoriť inteligentnejšie a užitočnejšie programy AI s oveľa lepšími jazykovými schopnosťami.

V januári 2017 sa vynálezca volal Steve zdieľa video robotickej tváre vytvoril pre svoj hlasom ovládaný reproduktor Amazon Alexa.

Strašidelný robot, prezývaný Elvia, mal pohyblivé pery, krátke vlasy a šiltovku a oči, ktoré blikali okolo, akoby sa pozerala priamo na teba.

Dúfajme, že oficiálny robot Alexa takto nevyzerá.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: