Hra roka 2018: Najväčšie a najlepšie tituly za posledných 12 mesiacov

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Rok 2018 bol pre videohry ďalším zlomovým rokom, a keďže sa blíži ku koncu, je čas zamyslieť sa nad hernými vrcholmi za posledných 365 dní.



výhody kastrácie manžela

Medzi zvyčajným radom každoročných pokračovaní a iterácií sme sa dočkali aj niekoľkých fantastických nových franšíz, ako aj niekoľkých prekvapivo pôsobivých reštartov existujúcich nehnuteľností.



Niektorí autori hier S Online sa spojili, aby uviedli svoje výnimočné vydania z roku 2018, z ktorých niektoré recenzovali a iné hrali len pre zábavu.



Je samozrejmé, že – ako pri všetkých zoznamoch hier roka – sú výbery úplne subjektívne a v žiadnom prípade nie sú vyčerpávajúce, takže sa neváhajte podeliť o svoje vlastné GOTY v sekcii komentárov pod článkom, ako aj o hry, ktoré skončili byť trochu sklamaním.

Aodhanov výber

God of War (apríl – PS4)

God of War (2018) pre PlayStation 4

Kratos je späť pre ďalšie hackovanie a sekanie, meče a čarodejnícke akcie (Obrázok: Sony)



God of War môže byť jasným výberom na ocenenie hry roka, no nemožno ignorovať jeho veľkú silu a krásu.

Od chvíle, keď starnúci a teraz zadumaný otec Kratos vstúpil do nového sveta, som vedel, že God of War bude jedným z trhákov roku 2018 a zaslúži si humbuk, ktorý ho obklopoval.



Grafika a umelecký dizajn sú skvelé - celá vec pôsobí veľmi dobre z hľadiska hrateľnosti a boja.

Napriek tomu to bol pre mňa príbeh a nečakaný koniec, ktorý z tejto hry urobil jednu z najuspokojivejších hier tohto roka.

Jamesov výber

Kingdom Come Deliverance (február – XB1, PS4, PC)

Kingdom Come Deliverance je epická výprava po pomste

Kingdom Come Deliverance je epická výprava po pomste (Obrázok: Warhorse Studios)


Táto hra pre mňa prišla z ničoho nič. Videl som Kickstarter a myslel som si, že nikdy nebude taký dobrý, ako tvrdili. Akokoľvek som sa mýlil, Kingdom Come je doručené!

Pozornosť venovaná detailom, postavám a dokonca aj boju skutočne tlačili na šialenú úroveň historickej presnosti a realizmu. Hra nám nedala len skvelé historické prostredie a niekoľko skutočne nezabudnuteľných postáv, ale aj solídne RPG.

Od hrania musím povedať, že bolo oveľa ťažšie vrátiť sa k hrám ako Skyrim. Aj keď si na niektoré jeho mechaniky treba zvyknúť, pokúša sa o skutočne inovatívne prístupy. Absolútne som nedokázal prestať hrať túto hru, odkedy som ju recenzoval vo februári.

Výber JC

Mŕtve bunky ( augusta - XB1, PS4, Switch, PC)

Návyková herná slučka Dead Cells je vynikajúca

Celé veky som chodil tam a späť na svojom výbere a chvíľu to tak vyzeralo Insomniac's Spider-Man sa chystal obsadiť prvé miesto vzhľadom na to, aké je to úplne vznešené. Vážne, je to veľmi dobrá hra.

Avšak len o vlások lemujúci opus web-slingera je Dead Cells, rogue-like 2D Metroidvania titul od vývojára Motion Twin. Keď som si vypočul, ako veľmi bol nezávislý titul vychvaľovaný, ponoril som sa do toho, čo sa nakoniec stalo najpútavejším herným zážitkom, aký som zažil nielen v roku 2018, ale aj na veľmi dlhú dobu.

Zatiaľ čo úroveň výziev je spočiatku zastrašujúca, prepracovaná bojová a pohybová mechanika spojená s návykovou honbou za riziko a odmenu za lepšou korisťou a postupnými vylepšeniami vás núti urobiť ešte jeden beh cez nádherne zničené, náhodne generované úrovne Dead Cells.

Aká je vaša obľúbená hra roku 2018? Povedzte nám to v komentároch nižšie!

Najnovšie herné recenzie
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: