Superdroga zameraná na hackerov, ktorí tvrdia, že ukradli osobné údaje 20 000 zákazníkov

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Superdroga bol zameraný na kyberzločinci , ktorí tvrdia, že ukradli osobné údaje 20 000 zákazníkom.



Firma varovala zákazníkov, aby si zmenili svoje heslá – hoci tvrdí, že existujú len dôkazy, že sa to týkalo 386 zákazníkov.



Medzi ukradnuté osobné údaje patria mená, adresy av niektorých prípadoch aj dátumy narodenia a telefónne čísla.



Našťastie neboli sprístupnené žiadne údaje o platobných kartách zákazníkov.

Hacker

Hacker (Obrázok: Getty)

Superdrug verí, že hackeri získali prístup k e-mailovým adresám a heslám zákazníkov z iných webových stránok a použili ich na prístup k účtom na webovej stránke Superdrug.



Neexistuje žiadny dôkaz, že samotné systémy Superdrogu boli ohrozené.

Firma kontaktovala zákazníkov, ktorých sa to týkalo, a o probléme tiež tweetovala.



Superdrug povedal: Pre zákazníkov, ktorí od nás dnes dostali e-mail, je tento e-mail pravý. Odporúčame vám postupovať podľa krokov, ktoré sme načrtli.

V reakcii na porušenie ochrany údajov Jake Moore, bezpečnostný špecialista zo spoločnosti ESET, povedal: Ako pri každom porušení, je dôležité dodržiavať niekoľko jednoduchých krokov, aby ste zostali v bezpečí, ak boli vaše údaje kompromitované.

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Najprv sa uistite, že máte silné zložité heslo pre všetky účty, ktoré majú prepojenie s vašimi osobnými údajmi, napríklad vaše meno, pracovná pozícia, adresa, telefónne číslo. Upozorňujeme, že sila hesla je určená jeho dĺžkou.

Dávajte si tiež pozor na možné phishingové e-maily. Vzhľadom na typ údajov ohrozených pri porušení, ako je toto, môžete byť náchylní na väčší počet phishingových e-mailov, na ktorých chcú podvodníci zarobiť.

Tieto podvody sú čoraz sofistikovanejšie a je ťažké ich rozpoznať, preto zásadne neklikajte na žiadne odkazy a nesťahujte žiadne dokumenty, ktoré neočakávate. Skúste si overiť, či a kde môžete na pôvode alebo e-maile, než budete konať na základe akýchkoľvek požiadaviek. '

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: