Nové londýnske sídlo spoločnosti Google v hodnote 1 miliardy £ je také dlhé, ako je Shard vysoký – obsahuje diagonálne schodisko, strešnú záhradu a bazén

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Dizajnér stojaci za londýnskym nedávno zošrotovaným Záhradný most našiel nový projekt, do ktorého nasmeruje svoju energiu.



Thomas Heatherwick predstavil svoje návrhy pre Nové londýnske sídlo spoločnosti Google v hodnote 1 miliardy libier v King's Cross a, hľa, má obrovskú strešnú záhradu.



Záhradu, ktorá sa bude rozprestierať po celej dĺžke budovy, tvoria štyri upravené terasy, prepojené rampami. K dispozícii bude aj vychádzková „trim track“, kde sa personál môže udržiavať vo forme, podľa a plánovacia aplikácia predložený Camdenskej rade.



Vnútri sa nachádza 11-poschodová budova – ktorá bola opísaná ako „výstavba“, pretože je dlhá ako The Shard je vysoký - bude mať centrum podujatí, bazén, športové ihrisko, posilňovňu a niekoľko kaviarní.

(Obrázok: Google / Kings Cross Press)

(Obrázok: Google / Kings Cross Press)



V budove sa budú nachádzať aj obchody na úrovni terénu, ako aj veľkorysá úschovňa a prebaľovanie bicyklov, sprchy a uzamykateľné skrinky, aby sa zamestnanci mohli do práce bicyklovať.

Celkovo bude viac ako 1 milión štvorcových stôp podlahovej plochy a priestory budú prepojené veľkým „diagonálnym schodiskom“, ktoré bude viesť cez celú budovu od prvého poschodia až po strechu.



Schodisko, ktoré bude vo väčšine bodov široké až 4 metre, poskytne zamestnancom Google hlavnú dopravnú tepnu, ale aj priestory na sedenie a oddych, ktoré umožnia neformálne stretnutia a diskusie.

„Ako môj domov a domov môjho štúdia už viac ako 15 rokov mám úzky vzťah s King's Cross,“ povedal Thomas Heatherwick, zakladateľ londýnskej dizajnérskej praxe. Štúdio Heatherwick .

(Obrázok: Google / Kings Cross Press)

„Táto oblasť je fascinujúcou zrážkou rôznych typov budov a priestorov a nemôžem si pomôcť, ale milujem túto zmes obrovských železničných staníc, ciest, kanálov a ďalšej infraštruktúry, ktoré sú navrstvené do najprepojenejšieho bodu v Londýne.

„Ovplyvnení týmto prostredím sme aj túto novú budovu pre Google poňali ako súčasť infraštruktúry, vyrobenej z rodiny vymeniteľných prvkov, ktoré zaisťujú, že budova a jej pracovný priestor zostanú flexibilné po celé roky.“

Bjarke Ingels, zakladajúci partner v Skupina Bjarke Ingels , ktorá bola spoluautorom budovy, dodala, že „nepretržite kaskádovité pracovné prostredia“ prepoja zamestnancov spoločnosti Google na viacerých poschodiach.

„Otvorením prízemia a aktiváciou strešnej plochy sú svetlé a vzdušné pracovné priestory vložené medzi terasovité záhrady na streche – a tržnice, posluchárne a obchody na zemi,“ povedal.

(Obrázok: Google / Kings Cross Press)

(Obrázok: Google / Kings Cross Press)

Nová budova bude prvou úplne vlastnenou a navrhnutou budovou Google mimo Spojených štátov.

je Stacey u východniarok tehotná

V kombinácii so súčasnou budovou na 6 Pancras Square a ďalšou treťou budovou vytvorí kampus Google s potenciálom ubytovať 7 000 zamestnancov Google.

„Sme nadšení, že môžeme spojiť našich londýnskych zamestnancov Googlu v jednom areáli s novou účelovou budovou, ktorú sme vyvinuli od základov,“ povedal Joe Borrett, riaditeľ pre nehnuteľnosti a výstavbu.

„Naše kancelárie a zariadenia zohrávajú kľúčovú úlohu pri formovaní kultúry Google, čo je jeden z dôvodov, prečo sme známi tým, že patríme medzi najlepšie miesta na prácu v tomto odvetví.“

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: