Fortnite a Greatest Showman zaradený medzi najsťahovanejšie od Apple v roku 2018

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Technologický gigant Apple odhalil svoje najobľúbenejšie sťahovanie App Store za rok 2018 – a do mixu sa dostalo aj niekoľko prekvapení.



Nie je prekvapením, že bojová kráľovská senzácia Fortnite - ktorá nedávno odhalila, že prekonala 200 miliónov registrovaných hráčov - bola označená ako najsťahovanejšia bezplatná hra roka.



Free-to-play prestrelka pre viacerých hráčov, ktorú vyvinula spoločnosť Epic Games, zarobila v roku 2018 viac ako 1 miliardu dolárov a jej popularita neustále rastie.



Fortnite bol spustený na IOS v apríli a zarobil viac ako 15 miliónov dolárov (11,8 milióna libier) z nákupov v hrách len za 20 dní, čím predčil oddaný Candy Crush z App Store.

Fortnite v roku 2018 dosiahol tržby viac ako 1 miliardu dolárov (Obrázok: Apple App Store)

Odhliadnuc od hrania, súprava The Driving Theory Test 2018 Kit bola neočakávane označená za najobľúbenejšiu platenú aplikáciu pre iPhone roka a služba správ WhatsApp bola korunovaná za najobľúbenejšiu bezplatnú aplikáciu.



laurence fox billie piper rozvod

Drakeov singel obsadil prvé miesto v rebríčkoch sťahovania (Obrázok: PA)

Dua Lipa a Calvin Harris 'One Kiss' obsadili druhé miesto (Obrázok: REX/Shutterstock)



Kanadský rapper Drake získal na Apple Music najpopulárnejšiu skladbu roka so skladbou „God’s Plan“, tesne pred letným hitom Dua Lipa a Calvina Harrisa „One Kiss“.

O najpopulárnejší album roka sa postaral soundtrack k muzikálu „The Greatest Showman“ s Hughom Jackmanom v hlavnej úlohe.

Skóre rekordného trháku vynieslo Drakeov „Scorpion“ a luxusné vydanie „Divide“ od Eda Sheerana na vrchol.

The Greatest Showman bol korunovaný ako „najsťahovanejší album“ (Obrázok: PUBLICITY PIX)

Na iPade bol kresliaci softvér Procreate najpredávanejšou platenou aplikáciou, pričom najvýkonnejšou bezplatnou aplikáciou bol YouTube.

Najsťahovanejšia platená hra na iPhone bola párty hra Heads Up! a svetoznámy titul Minecraft najpredávanejšia platená hra na iPade.

TED Talks Daily bol vyhlásený za najsťahovanejší podcast v Spojenom kráľovstve, pričom Love Island: The Morning After je najsťahovanejším novým podcastom.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: