Internetový dron Aquila od Facebooku bude po prvý raz verejne vystavený vo V&A múzeu v Londýne

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Internetový dron Aquila od Facebooku bude prvýkrát verejne vystavený budúci rok ako súčasť novej výstavy vo V&A Museum v Londýne.



Slnečné lietadlo s vysokou nadmorskou výškou a dlhou výdržou je stále v ranom vývoji , ale myšlienka je taká, že to nakoniec bude prenos internetu do častí sveta ktoré ešte nie sú pripojené.



Aquila, pomenovaná podľa orla, ktorý v gréckej mytológii niesol Jupiterove blesky, je založená na technológii vyvinutej britskou spoločnosťou Ascenta, ktorú Facebook kúpil v marci 2014 za odhadovaných 12,5 milióna libier.



Je navrhnutý tak, aby bol hyper efektívny, takže dokáže prenášať internetový signál k ľuďom v okruhu 60 míľ komunikačného priemeru až 90 dní v kuse.

Lietadlo na solárny pohon s názvom Aquila

Lietadlo na solárny pohon s názvom Aquila (Obrázok: Youtube/Facebook)

Internetový dron Aquila na solárny pohon od Facebooku havaroval a prebieha vyšetrovanie.

(Obrázok: Youtube/Facebook)



To má rozpätie krídel Boeingu 737 , ale pri cestovnej rýchlosti spotrebuje len 5 000 wattov – rovnaké množstvo ako tri fény alebo špičková mikrovlnka.

význam čísla 108

Po dokončení bude Aquila schopná obísť oblasť s priemerom až 60 míľ a pomocou laserov vyžarovať konektivitu z nadmorskej výšky 60 000 až 90 000 stôp.



Dron sa na V&A objaví v rámci jej jarnej výstavy s názvom Budúcnosť začína tu, ktorá potrvá od 12. mája do 4. novembra 2018.

Courteney Cox a David Arquette

Objaví sa spolu s viac ako 100 ďalšími prelomovými technológiami a dizajnmi, ktoré sa v súčasnosti vyvíjajú v štúdiách a laboratóriách po celom svete.

Patria sem portréty Chelsea Manningovej vytvorené jej DNA, „super oblek“ navrhnutý tak, aby vytvoril extra súbor svalov, ktoré môžu ľudia nosiť každý deň, a globálna banka semien, ktorá zabráni strate rastlinných druhov v prípade krízy.

Výstava bude skúmať vplyv týchto predmetov na telo, domov, politiku, mestá a planétu.

Návštevníkov prevedie séria etických a špekulatívnych otázok, ktoré prepoja tému s možnosťami, ktoré má každý vo svojom každodennom živote.

„Uprostred digitálnej revolúcie sa táto netrpezlivo očakávaná výstava ponorí do našej rýchlo sa zrýchľujúcej budúcnosti umelej inteligencie, syntetickej biológie a prieskumu vesmíru,“ povedal Tristram Hunt, riaditeľ V&A.

'V&A prenáša živé experimenty o našej budúcej spoločnosti zo štúdia a laboratória do múzea.'

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: