Facebook pod paľbou po tom, čo sa emoji „smutná tvár“ automaticky premení na Frankensteinovu príšeru na Halloween

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Facebook sa dostáva pod paľbu používateľov po tom, čo spoločnosť premenila svoje emotikony na „reakcie“ na Halloween.



Sociálna sieť minulý týždeň vydal aktualizáciu čo zmenilo vzhľad jeho šiestich „reakčných“ tlačidiel, ktoré používateľom umožňujú reagovať na príspevky jediným kliknutím.



Tlačidlo „páči sa mi to“ sa teraz javí ako strašidelný kostrový palec hore, srdce „láska“ sa stalo jedlým cukríkom a tváre „Haha“, „Wow“, „Sad“ a „Nahnevaný“ sa stali čarodejnicou, duchom, Frankensteinova príšera a tekvica.



Halloweenske reakcie na Facebooku (Obrázok: Facebook)

Zmena je samozrejme zamýšľaná ako trochu ľahkej zábavy pri príležitosti Halloweenu, no nie každého to pobaví.

V skutočnosti sa niektorí na sociálnych sieťach sťažovali, že nové reakcie sú veľmi nevhodné pre každého, kto chce vyjadriť skutočné emócie.



Niektorých ľudí trápilo najmä zistenie, že smutná tvár, ktorú používali na vyjadrenie smútku alebo sústrasti, sa automaticky zmenila na Frankensteinovu príšeru.

Zatiaľ čo niektorí používatelia sú zjavne veľmi rozrušení, iní sa pýtali, či sú emotikony v prvom rade vhodnou odpoveďou na tento druh príspevku.



Niektorí poukázali na to, že ešte pred zmenou môže byť emotikon plačúcich tvárí považovaný za neúprimný, keď reaguje na skutočne smutné správy.

Facebook predstavil svoje reakčné tlačidlá začiatkom tohto roka, čo používateľom poskytuje množstvo možností, ako na príspevky odpovedať, okrem toho, že sa im budú páčiť.

„Chceme, aby ľudia mohli zdieľať všetky veci, ktoré sú pre nich zmysluplné, nielen tie, ktoré sú šťastné a ktoré sa ľuďom budú páčiť, keď to uvidia,“ povedal vtedy generálny riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg. .

Nech už stojíte na ktorejkoľvek strane argumentu, je nepravdepodobné, že by na tom dlho záležalo, pretože reakcie Facebooku sa zajtra vrátia do normálu.

Halloween 2019
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: