Recenzia Dragon Quest XI S Echoes of an Elusive Age: Ďalší RPG klenot pre Switch

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

So začiatkom franšízy v roku 1986 je Dragon Quest jednou z najtrvalejších herných franšíz. Aj keď tu na Západe chýba popularita Final Fantasy, je to druh hry, ktorá predáva veľké množstvo v Japonsku – dokonca pomáha posúvať hardvér. Teraz, keď prichádza najnovší záznam, Dragon Quest XI Nintendo Switch , oplatí sa do toho skočiť?



Prvá vec, ktorá zasiahne pri spustení Dragon Quest XI, je, aký zdravý je to pocit. Samozrejme, v hre sú temné zdroje a váš hrdina je vybraný, ale všetko sa cíti pohodlne - najmä v porovnaní s občasnými tupými príbehmi JRPG v minulosti (áno, pozeráme sa na vaše Konečná predstava X), Dragon Quest XI je spokojný s tým, že je pomerne priamočiary.





DQ11 si zachováva pôsobivé množstvo detailov a živosti

DQ11 si zachováva pôsobivé množstvo detailov a živosti (Obrázok: Square Enix)


To však neznamená, že je to predvídateľné - Dragon Quest XI ponúka množstvo naratívnych zvratov, robí to všetko bez toho, aby mal pocit, že sa snaží byť vedomejší, než by mal byť. je to ako návrat v čase.




To je podporené skutočne luxusnými vizuálmi. Návrhy postáv tvorcu Dragon Ball Akira Toriyamu ponúkajú nadčasovú šablónu pre vašu skupinu dobrodruhov a vynikajúca lokalizácia a hlasové prejavy (aspoň pre hlavné postavy) pomáhajú každému oživiť.



Použitie farieb Dragon Quest XI tiež pomáha udržiavať svet živý, či už pri hraní na obrazovke Switchu alebo externom displeji. Nie je to také štylizované ako niečo ako Breath of the Wild, ale ponúka aj podobný druh sviežej zelene a idylických bodkovaných miest, aké môžete nájsť v Hyrule.

stormtroopers británia má talent

Jedným z kameňov sváru s pôvodným vydaním Dragon Quest XI bol jeho soundtrack a našťastie toto vydanie S tento problém napravilo. Predtým sa soundtrack skladal z rozsiahlych orchestrálnych momentov v cutscénach hry (ktoré zostali nádherne animované), zatiaľ čo témy poľa a bitky boli riadené MIDI, čo viedlo k prerušeniu medzi epickými príbehovými momentmi a minútovým prieskumom a bitkami.

Toto bolo prepracované vo vydaní Switch, pričom hráči môžu prepínať medzi MIDI a orchestrálnymi zvukovými stopami pre prieskum aj boj. Skladateľ Koichi Sugiyama je možno kontroverzná postava (prinajmenšom), ale jeho práca je tu vynikajúca – ponúka prepychovú zvukovú scénu, ktorá vrcholí na tých správnych miestach.

Dragon Quest XI je klasická RPG v sviežom novom šate

Dragon Quest XI je klasická RPG v sviežom novom šate (Obrázok: Square Enix)

Očakávajte, že budete veľa počuť aj túto bojovú tému. Aj keď neexistujú žiadne náhodné stretnutia (hurá), boj je ťahový, čo opäť prepožičiava známosť žánru, ale s bizarným, úplne zbytočným zvratom - hráči sa môžu voľne pohybovať v bojovej aréne, hoci to neprináša žiadne výhody pre boj. sám. Takže aj keď sa môžete pohnúť za nepriateľa pred výberom Útok, nespôsobí to žiadne bonusové poškodenie ani nepridá žiadne efekty stavu. Je to zvláštna voľba, ale naučíte sa s ňou buď súhlasiť, alebo ju jednoducho ignorovať, keď budete bojovať štyridsať až päťdesiathodinovou kampaňou.

Za ten čas nameleš poriadne množstvo. Ako je v tomto žánri tradíciou, mnoho nepriateľov bude vyžadovať, aby ste sa dostali o úroveň vyššie, než sa im ukryjete, no vďaka prenosnému režimu Switch je to zvláštne potešenie. Umývajte úrovne v autobuse, vo vlaku, na pohovke, zatiaľ čo niekto iný používa televízor – Dragon Quest XI je ako stvorený pre Switch, ale nemusí to vyhovovať každému.

Našťastie, prieskum je rovnako obohacujúci. Je veľmi zriedkavé, že v Dragon Quest XI zídete z vychodených ciest a nebudete odmenení nejakým malým spôsobom, či už ide o predmety alebo očarujúce nové dialógy.

16-bitový režim je zároveň roztomilý a magický

16-bitový režim je zároveň roztomilý a magický (Obrázok: Square Enix)

Tento port prepínača nerobí len zmeny v zvukovej stope hry. Puristi sa môžu prepínať v japonských dialógoch, cestovať do starších svetov Dragon Quest prostredníctvom inteligentných vedľajších úloh alebo premeniť celú hru na neuveriteľné 16-bitové dobrodružstvo – nie, naozaj, pozrite sa nižšie.

Novinky z videohier

Dragon Quest XI je vynikajúci port skvelého JRPG. Je nabitý obsahom a na prepínači funguje vynikajúco. Je to JRPG ekvivalent toho, ako si obliecť svoje najpohodlnejšie pyžamo a usadiť sa v daždivom dni – vždy príjemné, úžasne známe a najlepší spôsob, ako sa pripraviť na jeseň.

víťaz celebrity masterchef 2015

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age vychádza v piatok 27. septembra na Switch pre 44,99 £

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: