Cestovanie do Ameriky? Americké pohraničné stráže môžu pred vpustením dovnútra vyžadovať vaše účty na Facebooku a Twitteri

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Britskí cestujúci, ktorí sa pokúšajú vstúpiť do Spojených štátov, možno budú musieť čoskoro poskytnúť profily na Facebooku a Twitteri ako súčasť procesu.



Ministerstvo vnútornej bezpečnosti USA navrhlo preverovanie sociálnych médií ako ďalší krok pre každého, kto hľadá vízum alebo Esta (elektronický systém pre cestovné povolenia).



búrlivá victoria tajná modelka

Odovzdanie informácií bude nepovinné – mnohí sa však môžu cítiť povinní ich poskytnúť zo strachu, že im bude odmietnutý vstup.



Cestovatelia budú musieť odhaliť, aké formy sociálnych médií používajú a aký je ich „identifikátor“ (používateľské meno alebo rukoväť).

francesca abbott a ashley banjo
Úradník colnej správy a ochrany hraníc USA kontroluje pas európskeho turistu

Úradník colnej správy a ochrany hraníc USA kontroluje pas európskeho turistu (Obrázok: Getty)

Ak bude návrh úspešný, pridá sa ako ďalší riadok do online aj papierovej žiadosti pre každého, kto chce zostať v USA až 90 dní.



Podľa Federálny register USA : „Zhromažďovanie údajov zo sociálnych médií zlepší existujúci vyšetrovací proces a poskytne DHS väčšiu jasnosť a prehľad o možnej hanebnej činnosti a prepojeniach poskytnutím dodatočného súboru nástrojov, ktorý môžu analytici a vyšetrovatelia použiť na lepšiu analýzu a vyšetrenie prípadu.“

Pracovník colnej správy a ochrany hraníc kontroluje pasy v kabínke pasovej kontroly

Pracovník colnej správy a ochrany hraníc kontroluje pasy v kabínke pasovej kontroly (Obrázok: Getty)



Návrh je v súčasnosti v štádiu konzultácií a vláda USA ho bude komentovať počas nasledujúcich 60 dní. Potom sa rozhodne, či pokračovať alebo nie.

muž s desaťkamenným semenníkom

„Rovnako ako pri každej zmene v požiadavkách na vstup, DHS bude musieť vyvážiť bezpečnostné otázky s potrebou povzbudiť ľudí, aby navštívili ich krajinu,“ povedal hovorca Asociácie britských cestovných kancelárií. BBC .

načítavanie ankety

Dovolili by ste USA zaznamenať vaše profily na sociálnych sieťach?

DOTERAZ 0+ HLASOV

ÁNONIENajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: