Nová aplikácia BBC „Own It“ využíva špeciálnu klávesnicu na detekciu kyberšikany a zásahy

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

V Spojenom kráľovstve bola spustená nová aplikácia BBC zameraná na pomoc mladým používateľom smartfónov orientovať sa v online svete.



Na základnej úrovni aplikácia 'Own It' umožňuje používateľom viesť si denník svojich emócií, čo im dáva možnosť zaznamenať, ako sa cítia a prečo.



dátum vydania halloween uk 2018

Šikovné je však to, že obsahuje špeciálnu klávesnicu, ktorá funguje v akejkoľvek aplikácii v telefóne a využíva strojové učenie na rozpoznanie jazyka, ktorý by mohol naznačovať, že dieťa má problémy.



Ak sa správanie používateľa začne vymykať norme, aplikácia zareaguje tak, že používateľovi ponúkne pomoc a radu a povzbudí ho, aby sa porozprával s dospelým, ktorému dôverujete.

Napríklad, ak dieťa napíše niečo, čo môže byť pre osobu, ktorá to dostane, rozrušené, aplikácia ho povzbudí, aby zvážila, ako by to mohli vnímať ostatní.

Cieľom je predchádzať kyberšikane včasným zásahom a vybaviť deti zručnosťami, ktoré potrebujú na to, aby boli dobrými digitálnymi občanmi.



Špeciálna klávesnica tiež dokáže rozpoznať, kedy dieťa zadáva osobné údaje, a pripomenúť mu, aby si pred zdieľaním dvakrát rozmyslelo, či je to bezpečné.

Aplikácia bola vyvinutá s prispením organizácií, ktoré sú súčasťou pracovnej skupiny Kráľovskej nadácie pre prevenciu kyberšikany, ktorú zostavil vojvoda z Cambridge.



Zahŕňa tiež špeciálne objednaný obsah BBC, ktorý podľa vysielateľa pomôže mladým ľuďom čo najlepšie využiť čas online a vybudovať zdravé online správanie týkajúce sa problémov, ako je riadenie času stráveného pred obrazovkou a ich všeobecné digitálne blaho.

Dievča pozerá na svoj telefón (Obrázok: Getty)

„Digitálny svet je fantastické miesto, kde sa ľudia môžu učiť a zdieľať, no vieme, že veľa mladých ľudí má problém nájsť zdravú online rovnováhu, najmä keď dostanú svoje prvé telefóny,“ povedala Alice Webb, riaditeľka BBC Children's and Education.

„Naša aplikácia Own It im poskytuje pomocnú ruku pri navigácii v tejto novej skúsenosti, aby mohli čo najlepšie využiť čas strávený na svojich telefónoch a zároveň sa vyhnúť niektorým nástrahám.

„Používame špičkovú technológiu strojového učenia spôsobom, ktorý ešte nikto neurobil, pričom pomoc, podporu, asistenciu a trochu zábavy vkladáme priamo do rúk mladých ľudí vo chvíľach, keď to najviac potrebujú.“

BBC uviedla, že nič, čo používateľ napíše, neopustí svoje zariadenie, pričom spracovanie strojového učenia prebieha na ich smartfóne. Aplikácia nebude poskytovať správy ani spätnú väzbu rodičom.

(Obrázok: Getty)

Vojvoda z Cambridge o aplikácii povedal: „Je fantastické, že BBC spustila aplikáciu, ktorá poskytne podporu mladým ľuďom pri ich pohybe v online svete.

'Som rád, že vidím tento pozitívny a praktický výsledok, ktorý je výsledkom pracovnej skupiny Kráľovskej nadácie pre prevenciu kyberšikany.'

prvoligové prestupové klebety

Aplikácia bola prvýkrát ohlásená minulý rok s podporou vojvodu a vojvodkyne z Cambridge a zahŕňa príspevky od organizácií vrátane technologických gigantov Apple a Google , ako aj Barnardo's, Internet Matters a NSPCC.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: