Textový podvod od spoločnosti Apple tvrdí, že vás vybrali na skúšobnú verziu iPhone 12 – čo robiť, ak ho získate

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Hovorí sa, že ak je to príliš dobré, aby to bola pravda, pravdepodobne to tak je – a to je určite prípad najnovšieho textového podvodu.



Výskumníci zo spoločnosti Sophos varovali pred novým textovým podvodom, ktorý používateľov oklame, aby si mysleli, že majú nárok na iPhone 12 súdny proces.



Zdá sa, že text pochádza z an Apple chatbot a má vyzerať, že bol odoslaný na nesprávne číslo.



Paul Ducklin, hlavný vedecký pracovník spoločnosti Sophos, vysvetlil: Správa má vyzerať, akoby bola odoslaná na nesprávne číslo, takže podvodníci sa spoliehajú na to, že vás natoľko zaujme, že sa na ňu preklikáte, a potom použijú nejakú záludnú psychológiu „spätnej autentifikácie“. nalákať vás ďalej.

Podvod vám najskôr ukáže niekoľko veselých správ od falošného chatbota Apple, aby vám povedal, prečo ste – vlastne, aby ste povedali, prečo ste *Christopher* – mali to šťastie, že vás vybrali na skúšobnú verziu iPhone 12, a potom vás pozve – vlastne to pozýva *Christophera* - aby sa pridal.

Zdá sa, že text pochádza od chatbota Apple a má vyzerať, akoby bol odoslaný na nesprávne číslo (Obrázok: Sophos)



Správa vás vyzve, aby ste ‚preukázali‘ svoju identitu uvedením celého mena a adresy – informácií, ktoré vám kyberzločinci užitočne poskytli v pôvodnom texte, čo uľahčuje absolvovanie ‚testu‘.

Pán Ducklin povedal: Môžete hádať, čo bude ďalej. Skončíte na jednej z niekoľkých rôznych podvodných stránok (tento podvod sme skúšali opakovane), kde zistíte, že za „bezplatný“ telefón sa účtuje poplatok za doručenie kuriérom, zvyčajne medzi 1 a 2 £.



Potom skončíte na platobnom formulári kreditnou kartou, ktorý je umiestnený na webovej stránke, ktorá vyzerá ako webová stránka „špeciálnych ponúk“, s dostatočne vierohodným názvom a s bezpečnostným visiacim zámkom HTTPS, ak si nájdete čas.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Povesti o iPhone 12

Samozrejme, ak sa pokúsite zaplatiť svoj mierny poplatok za doručenie, podvodníkom jednoducho odovzdáte svoje osobné údaje vrátane celého čísla karty a bezpečnostného kódu.

Sophos na základe zistení vyzýva každého, kto text dostane, aby ho okamžite vymazal.

Je tiež dôležité poznamenať, že Apple je obzvlášť tajný, pokiaľ ide o uvedenie iPhonu na trh, a vzhľadom na to, že ešte ani neoznámil iPhone 12, akékoľvek „skúšky“ sú pravdepodobne podvodom.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: