Chyba Apple Facetime vysvetlila: ako vás ľudia môžu počuť skôr, ako prijmete ich hovor

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

od Apple Aplikácia FaceTime umožňuje iPhone používatelia si môžu navzájom posielať správy, ako aj uskutočňovať videohovory a zvukové hovory s priateľmi. Služba však obsahuje chybu, ktorá by mohla umožniť volajúcemu počuť zvuk alebo vidieť video z vášho telefónu skôr, ako odpoviete.



Prvá časť chyby vyžadovala, aby sa volajúci pokúsil zavolať používateľovi Facetime a počas vyzváňania pridal ďalšiu osobu, čím sa z toho stal skupinový hovor.



ktorý vyhral Crufts 2013

Ľudia sa však mohli do hovoru jednoducho pridať.



Keď to urobia, príjemca uvidí, že prichádza hovor, ale bude ho môcť ignorovať. Volajúci však bude môcť počuť zvuk z mikrofónu svojho telefónu a v niektorých prípadoch vidieť aj video.

Video sa zdá byť odoslané, keď príjemca stlačí vypínač na svojom iPhone.

Mierna dodatočná komplikácia vyplýva zo spôsobu, akým iPhone spracováva Facetime hovory. Ak je váš telefón uzamknutý a hovor prichádza od niekoho z vášho zoznamu kontaktov, potom v skutočnosti nevidíte tlačidlo „odmietnutia hovoru“.



Ak je váš telefón pri prichádzajúcom hovore odomknutý, budete mať možnosť ho odmietnuť, čo by tiež zabránilo druhej osobe počuť zvuk z vášho telefónu.

FaceTime teraz umožňuje skupinové rozhovory až s 32 ľuďmi

Chyba sa spoliehala na skupinové hovory, ktoré Apple dočasne zakázal (Obrázok: Apple)



Existuje však malé riešenie. Ak stlačíte tlačidlo „odoslať správu“ alebo „pripomenúť mi“, hovor sa odmietne.

Aby sa predišlo zneužívaniu, spoločnosť Apple nateraz zakázala skupinové hovory Facetime. Keďže sa chyba spolieha na pridanie viac ako jednej osoby do hovoru, problém by sa mal zastaviť.

Facetime môžete vypnúť, aby ste predišli prípadným problémom

najlepšie umelé mlieko pre dojčatá

Apple má odpovedal na požiadavky tlače s vysvetlením, že si je vedomý problému a tento týždeň pošle aktualizáciu na vyriešenie problému.

Nie je jasné, či skupinový chat Facetime zostane offline, kým nebude vydaná oprava chyby. Tiež nevieme, či to bude vyžadovať, aby si používatelia stiahli a nainštalovali aktualizáciu iOS, alebo či je možné toto správanie opraviť centrálne.

Ľudia, ktorí sa stále obávajú, môžu tiež vypnúť Facetime v nastaveniach svojho telefónu.

Najnovšie správy od Apple
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: