Android 10 by sa mohol spustiť už dnes – tu sú všetky funkcie, ktoré od operačného systému očakávame

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Je to operačný systém, ktorý je základom mnohých z najpopulárnejších smartfónov na svete a teraz Android je pripravený na veľkú aktualizáciu.



Hovorí sa, že najnovšia verzia operačného systému, Android 10, bude spustená dnes Google Pixel smartfóny , vrátane Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a a Pixel 3a XL.



Fáma pochádza od kanadského mobilného operátora Rogers, ktorý dnes odhalil dátum uvedenia na verejne dostupnom pláne upgradov.



Zatiaľ čo Google ešte nepotvrdil, že Android 10 bude uvedený na trh dnes, dnešný dátum je v súlade s minuloročným plánom spustenia.

Na povzbudenie chuti do jedla uvádzame všetky kľúčové funkcie, ktoré v systéme Android 10 očakávame.

1. Nové meno

Zatiaľ čo Google predtým pomenoval svoje aktualizácie systému Android podľa dezertov a sladkých dobrôt, tohtoročná aktualizácia sa bude jednoducho nazývať Android 10.



Google vysvetlil: Náš inžiniersky tím vždy používal interné kódové názvy pre každú verziu na základe chutných pochúťok alebo dezertov v abecednom poradí.

Táto tradícia pomenovania sa stala zábavnou súčasťou každoročného vydania aj externe. V priebehu rokov sme však počuli spätnú väzbu, že mená nie vždy rozumeli všetkým v globálnej komunite.



Keďže ide o globálny operačný systém, je dôležité, aby tieto názvy boli jasné a použiteľné pre každého na svete. Takže toto ďalšie vydanie systému Android bude jednoducho používať číslo verzie a bude sa nazývať Android 10.

2. Nové logo

Spolu s novým názvom Google prezradil aj to, že Android 10 bude mať nové logo.

Nové logo (Obrázok: Google)

Logo obsahuje ikonického robota Android a bolo zmenené zo zelenej na čiernu.

Google vysvetlil: Je to malá zmena, ale zistili sme, že zelená je ťažko čitateľná, najmä pre ľudí so zrakovým postihnutím. Logo je často spárované s farbami, ktoré môžu sťažiť viditeľnosť – preto sme prišli s novou sadou farebných kombinácií, ktoré zlepšujú kontrast.

3. Lepšia bezpečnosť a súkromie

V nádeji, že ochráni svojich používateľov, Google pridal do systému Android 10 niekoľko nových funkcií zabezpečenia a ochrany osobných údajov.

Operačný systém teraz bude vyžadovať, aby aplikácie častejšie požadovali povolenia pri prístupe k údajom o polohe používateľov, ako aj vylepšené šifrovanie vďaka podpore štandardu TLS.13.

Medzitým budú ponuky Súkromie a Poloha umiestnené na rovnakom mieste v Nastaveniach – bez ohľadu na to, na ktorom zariadení OS beží.

kto je Amyin otec v eastenders

(Obrázok: Getty Images/Cultura RF)

4. Podpora pre skladacie a 5G smartfóny

Android 10 bude prvým operačným systémom, ktorý bude podporovať skladacie aj 5G smartfóny.

Keď sa operačný systém ešte volal Android Q, Google vysvetlil: „Android Q je navrhnutý tak, aby podporoval potenciál skladacích zariadení – od multitaskingu až po prispôsobenie sa rôznym rozmerom obrazovky pri rozložení telefónu.

„Ako prvý operačný systém s podporou 5G ponúka Android Q vývojárom aplikácií nástroje na vytváranie rýchlejšej konektivity, ktorá vylepšuje zážitky, ako je hranie hier a rozšírená realita.“

Rozložený smartfón (Obrázok: )

5. Tmavý režim v celom systéme

Očakáva sa, že Android 10 zavedie celosystémový tmavý režim, čo bude pre používateľov veľké potešenie.

Povesti naznačujú, že používatelia budú môcť zapínať a vypínať jednoduchý dizajn priamo z ponuky Rýchle nastavenia.

6. Mávnite na rozlúčku s tlačidlom späť

Jednou z najväčších zmien, ktoré očakávame v systéme Android 10, je odstránenie tlačidla Späť.

Zatiaľ čo operačný systém predtým obsahoval tlačidlo Späť v ľavej dolnej časti obrazovky, hovorí sa, že toto bude nahradené navigáciou založenou na gestách.

ed sheeran zrazilo auto

Používatelia teraz budú musieť podľa povestí potiahnuť obrazovku z ľavého alebo pravého okraja, aby sa vrátili späť.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

7. Živý titulok

Ďalšou novou funkciou je Live Caption, ktorý automaticky prehráva médiá prehrávané na vašom telefóne, ak si to želáte.

Google vysvetlil: „Jediným klepnutím živé prepisy automaticky označia médiá, ktoré prehrávajú zvuk vo vašom telefóne.

„Živé prepisy fungujú s videami, podcastmi a zvukovými správami v akejkoľvek aplikácii – dokonca aj s vecami, ktoré si sami nahráte. Hneď ako sa rozpozná reč, objavia sa titulky bez toho, aby ste potrebovali Wi-Fi alebo dáta mobilného telefónu, a bez toho, aby z vášho telefónu odchádzal zvuk alebo titulky.“

8. Inteligentné odpovede

Android 10 tiež využíva strojové učenie na zariadení na podporu funkcie inteligentnej odpovede.

Inteligentné odpovede (Obrázok: Google)

Google povedal: „Strojové učenie na zariadení tiež poháňa funkciu Smart Reply, ktorá je teraz zabudovaná do systému upozornení v systéme Android a umožňuje akejkoľvek aplikácii na odosielanie správ navrhovať odpovede v upozorneniach.

„Smart Reply teraz tiež inteligentne predpovedá vašu ďalšiu akciu – ak vám napríklad niekto pošle adresu, stačí klepnúť na otvorenie tejto adresy v Mapách.“

9. Režim zaostrenia

Android 10 ako súčasť svojej sady nástrojov Digital Wellbeing obsahuje nový režim zaostrenia, ktorý je navrhnutý tak, aby vám pomohol sústrediť sa bez rozptyľovania.

Google povedal: „Môžete si vybrať aplikácie, ktoré vás rozptyľujú – napríklad e-maily alebo správy – a stlmiť ich, kým neprejdete z režimu zaostrenia.“

Rodičovská kontrola (Obrázok: Google)

Smartfóny

10. Nová rodičovská kontrola

Nakoniec Google odhalil, že robí Family Link súčasťou každého zariadenia s digitálnou rovnováhou.

Google dodal: „Aby sme deťom a rodinám pomohli nájsť lepšiu rovnováhu s technológiou, robíme Family Link súčasťou každého zariadenia, ktoré má digitálnu rovnováhu (počnúc Androidom Q), a pridávame najžiadanejšie funkcie, ako je bonusový čas a možnosť nastaviť časové limity pre konkrétnu aplikáciu.“

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: