Amazon ZAKAZUJE predaj „plne naložených“ boxov Kodi a iných pirátskych prehrávačov médií

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Amazon robí všetko pre to, aby zabránil ľuďom používať Kodi a iné prehrávače médií na sledovanie pirátskeho video obsahu.



Internetový predajca aktualizoval svoje zásady tak, aby zakázal predaj produktov, ktoré „propagujú, naznačujú uľahčenie alebo aktívne umožňujú“ neoprávnený prístup k materiálu chránenému autorskými právami.



Hoci Amazon nikdy výslovne nepovolil predaj zariadení porušujúcich autorské práva, nie je ťažké ich nájsť na jeho webovej stránke.



The nová politika naznačuje, že spoločnosť zaujíma tvrdší postoj voči predajcom, ktorí využívajú jej platformu na distribúciu týchto produktov.

Kodi umožňuje používateľom streamovať svoje obľúbené televízne programy (Obrázok: Kodi)

„Je vašou zodpovednosťou získavať a predávať produkty, ktoré nepropagujú, nesľubujú uľahčenie alebo aktívne neumožňujú porušenie alebo neoprávnený prístup k digitálnym médiám alebo inému chránenému obsahu,“ uvádza sa v politike Amazonu.



„Ak tieto produkty predáte, môžeme okamžite pozastaviť alebo ukončiť vaše privilégiá predaja a zničiť zásoby v našich centrách plnenia bez náhrady.

„Navyše, ak zistíme, že váš účet bol použitý na podvod alebo inú nezákonnú činnosť, prevody a platby môžu byť zadržané alebo prepadnuté.“



(Obrázok: Pracovný list)

Tento krok prichádza uprostred veľkého zásahu proti predaju plne naložených boxov Kodi a iných pirátskych prehrávačov médií.

Minulý týždeň Premier League spustil svoju „najväčšiu vôbec“ protipirátsku kampaň , ktorá uvidí Sky, BT, TalkTalk a Virgin Media blokovanie celých serverov, ktoré hosťujú nelegálne streamy živých futbalových zápasov.

Federácia proti krádeži softvéru, Úrad pre duševné vlastníctvo a Národné obchodné štandardy tiež vyvíjajú spoločné úsilie na zablokovanie predaja nelegálnych televíznych prijímačov v Spojenom kráľovstve.

Bolo niekoľko ľudí zatknutý a nejaké pokutovaný a dokonca uväznený za predaj týchto škatúľ.

Kým Samotný prehrávač médií Kodi nie je nezákonný , veľa ľudí predáva zariadenia Kodi s predinštalovanými zásuvnými modulmi a doplnkami tretích strán, ktoré používateľom umožňujú streamovať pirátsky obsah do ich televízora.

Predaj týchto „plne nabitých“ TV set-top zariadení je porušením zákona o autorských právach, dizajnoch a patentoch z roku 1988.

Podľa nedávneho prieskumu, ktorý si objednala bezpečnostná firma Irdeto, jeden z desiatich Britov, ktorý priznáva, že sleduje pirátsky obsah hovoria, že na to používajú box Kodi .

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: