Ako sa VYMAZAŤ z internetu - webová stránka vám umožňuje trvalé odhlásenie jedným kliknutím

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Švédska webová stránka ponúka používateľom príležitosť vymazať sa z internetu .



Jednoduchým pridaním svojej e-mailovej adresy a hesla môžu odstrániť všetky stopy spojené s touto adresou kliknutím na tlačidlo. To znamená už žiadne Gmail, Netflix, Facebook, Twitter, Snapchat, Ebay, Amazon ani nič z toho .



The túžba.me používa bezpečnostný protokol Google utrite bridlicu dočista . Program beží na vašom počítači, nie na serveroch webovej stránky, aby sa vždy maximalizovalo súkromie.



Optické vlákna

Kto vlastne potrebuje internet? (Obrázok: Getty)

„Ochrana súkromia a bezpečnosť údajov je niečo, čo považujeme za mimoriadne dôležité,“ vysvetľuje tím, ktorý stojí za webom.

„V skutočnosti je to naša priorita číslo jedna od začiatku do konca. Preto sme ho vytvorili tak, aby fungoval na vašom počítači. Takže v podstate jediná vec, ktorú nám hovoríte, je, aké účty chcete odstrániť. To je všetko, a keďže používame protokol OAuth spoločnosti Google, nemáme prístup k žiadnym vašim prihlasovacím údajom.“



Stránka odstráni iba informácie prepojené s určitou e-mailovou adresou – a momentálne funguje iba s Gmailom. Takže ak ste na prihlásenie použili Yahoo, Hotmail alebo inú e-mailovú službu, nebudete to môcť vymazať.

Stále je to však dosť lákavé.



Pokračujte, len to všetko vymažte (Obrázok: Getty)

Keď sa v roku 1991 spustil web, Uviedol Tim Berners-Lee : 'Projekt World Wide Web bol spustený, aby umožnil fyzikom vysokých energií zdieľať údaje, správy a dokumentáciu.

„Veľmi nás zaujíma rozšírenie webu do iných oblastí a vytvorenie serverov brány pre ďalšie údaje. Spolupracovníci sú vítaní!“

Sir Tim pravdepodobne nepredpokladal, že o dvadsaťpäť rokov neskôr to bude miesto nekonečných bezpečnostných hackov, šialených aktualizácií stavu a správ o Kardashiankách. Dosť na to, aby to niekoho dohnalo k sebazmazaniu.

Ako sa vymazať z internetu

Matrix

Nepotrebujete internet – aj tak to nie je skutočné (Obrázok: Warner Bros)

  1. Ísť do túžba.me a prihláste sa pomocou gmailovej adresy.

  2. Pozrite si zoznam synchronizovaných účtov a rozhodnite sa, ktoré chcete odstrániť a ktoré si chcete ponechať.
  3. Kliknite na tlačidlo

Stojí za to zdôrazniť, že stránka sa nechytá všetko do ktorých ste sa niekedy zaregistrovali – zdá sa, že niektoré menšie webové služby prepadli a tlačidlo Odstrániť je sivé. Ale tie veľké ako Facebook sú tam.

Dúfajme, že keď sa stránka bude zlepšovať, ponúkne viac možností na samoodstránenie.

načítavanie ankety

Je vám zle z internetu?

DOTERAZ 500+ HLASOV

ÁNONIENajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: