Žena vidí starého otca na Google Maps Street View roky po tom, čo zomrel

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Je to navigačná aplikácia pre mnohých ľudí na celom svete a teraz Google Mapy pomohli jednej žene vidieť svojho starého otca - roky po tom, čo zomrel.



Leslie Yajaira z Charlotte v Severnej Karolíne objavila obrázok svojho starého otca pomocou funkcie Street View v Mapách Google.



Na Twitteri zverejnila video o svojom objave a napísala: Môj starý otec zomrel pred niekoľkými rokmi. Nestihli sme sa s ním rozlúčiť.



Včera sme zistili, že google maps konečne prešiel cez jeho farmu a ako sme boli zvedaví cez ňu, kde končí cesta, tam sedí môj dedko.

Jej tweet nazbieral vyše 448-tisíc lajkov a mnohí diváci reagovali podobnými príbehmi.

Jeden používateľ odpovedal: To isté s mojím otcom. Asi 3 roky, kým ďalší pridal: Môj dedko tiež! V decembri 2019 uplynulo 8 rokov, odkedy je preč.



A jeden napísal: Môj veľký abuelo zomrel minulý mesiac, presne 1 rok po tom, čo nás opustila aj moja skvelá abuela. Vidieť ho tu kráčať do nášho starého domu prináša toľko spomienok z detstva.

Google Street View je v podstate obrovská zbierka fotografií miest na celom svete, ktoré zachytilo auto Street View.



Leslie Yajaira z Charlotte v Severnej Karolíne objavila obrázok svojho starého otca pomocou funkcie Street View v Mapách Google. (Obrázok: Twitter/Leslie Yajaira)

Google Mapy

Google vysvetlil: Aby sme priradili každý obrázok k jeho geografickej polohe na mape, kombinujeme signály zo senzorov na aute, ktoré merajú GPS, rýchlosť a smer. To nám pomáha rekonštruovať presnú trasu auta a dokonca nakláňať a prestavovať obrázky podľa potreby.

Od roku 2008 Google rozmazáva tváre ľudí na svojich snímkach Street View.

Príbeh pani Yajairovej však ukazuje, že aj keď môžu byť tváre rozmazané, často je stále možné na obrázkoch nájsť blízkych.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: