Štúdia varuje, že ľudia s kvapavkou môžu prenášať pohlavne prenosné choroby SNADNUTÍM

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Nová štúdia varovala, že ak sa na tanečnom parkete pravidelne púšťate do drzého chrapúnstva, môžete byť náchylní na kvapavku.



Výskumníci z Centrum sexuálneho zdravia v Melbourne zistili, že ľudia s variáciou STD , známa ako kvapavka hrdla, ju môže preniesť na iných prostredníctvom „hlbokého bozkávania“.



Zatiaľ čo predchádzajúce štúdie naznačujú, že kvapavka sa môže prenášať iba počas sexu, nové zistenia naznačujú, že to tak nie je.



V štúdii sa za posledné tri mesiace skúmalo 11 442 mužov o ich sexuálnych praktikách – vrátane bozkávania bez sexu, sexu bez bozkávania a bozkávania so sexom.

Forma sexuálneho zdravia (Obrázok: iStockphoto)

Približne 6 % účastníkov malo kvapavku hrdla, 6 % anorektálnu kvapavku a 3 % malo uretrálnu kvapavku.



Analýza výsledkov odhalila, že zatiaľ čo 52 mužov sa počas tejto doby iba bozkávalo, mali výrazne vyššiu pravdepodobnosť kvapavky hrdla.

Medzitým muži, ktorí mali vyšší počet len ​​bozkávajúcich sa partneriek alebo bozkávajúcich sa so sexuálnymi partnerkami, mali vyššiu šancu mať rakovinu hrdla.



Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Celkovo mali muži, ktorí sa pobozkali so štyrmi alebo viacerými mužmi, o 46 % vyššiu pravdepodobnosť, že budú mať kvapavku hrdla, zatiaľ čo muži, ktorí mali sex s bozkávaním so štyrmi alebo viacerými mužmi, mali o 81 % vyššiu pravdepodobnosť, že budú mať STD.

Aj keď tieto zistenia nevyhnutne neukazujú, že bozkávanie spôsobuje prenos kvapavky, vedci dúfajú, že povzbudia ľudí, aby boli ostražitejší.

Vo svojej štúdii publikovanej v r Sexuálne prenosné infekcie Vedci na čele s profesorom Ericom Chowom napísali: Naše údaje poskytujú ďalšie dôkazy na podporu novo navrhovaného a zatiaľ hypotetického modelu prenosu kvapavky, ktorý, ak by bol pravdivý, by otvoril možnosti prevencie, ako je napríklad antibakteriálna ústna voda, ktorá sa nespolieha na kondómy. .

Sexuálne zdravie
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: